Turisme Cultural - Comunitat Valenciana

Turisme cultural a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana és cultura, art, tradició, festes... És un territori ple de vida i color. Vols conéixer-la una mica més?

Recórrer la Comunitat Valenciana és gaudir d'un autèntic llegat artístic i cultural. Han passat tantes civilitzacions pel nostre territori que cadascuna d'elles s'ha encarregat de deixar la seua petjada perquè puguem descobrir part de la nostra història. 

De nord a sud, trobem diferents mostres d'art en cadascun dels municipis que podem visitar. I, també, podem recórrer la Comunitat Valenciana a través de les seues festes, una opció ideal per a impregnar-se de la nostra cultura, tan diferent i tan nostra. 

Si comencem a descobrir la cultura que hi ha a la província de Castelló, trobem grans tresors de la història, com l'art rupestre del Jaciment de la Valltorta, l'únic museu dedicat exclusivament a aquest art. A més, pots viatjar a través dels anys en el Museu d’Història Militar de Castelló o conéixer les obres de grans artistes en el Museu de Belles Arts. Si el que t’agrada és la tradició, les danses i els vestits regionals, a Castelló de la Plana podràs passar-ho genial en les seues festes de la Magdalena. Si t'agrada la història, les llegendes i els secrets, el Castell del Papa Luna és perfecte per a descobrir una Peníscola diferent.

Vols saber-ne més? La província de València ens sorprén amb un gran programa cultural i històric extraordinari. Endinsa't en una fortalesa com el Castell de Cullera i visita museus com el Centre del Carme Cultura Contemporània o l’IVAM, l’Institut Valencià d'Art Modern.

A València, hi ha una infinitat d'activitats i rutes culturals com la Ruta del Greal, on podràs conéixer els diferents municipis que tenen algun vincle amb el Sant Calze, i que fins i tot arriba fins a Castelló. A més, podràs conéixer el Palau Ducal de Gandia, descobrir la petjada que els romans van deixar a Sagunt i transportar-te fins a l'època dels Borja a través del centre històric de Xàtiva

El sud de la Comunitat Valenciana també té molt a explicar-te. Les destinacions de la Costa Blanca compten amb un gran llegat de les antigues civilitzacions, com la ciutat íbero romana de Lucentum en Alacant o l’Illeta dels Banyets en el Campello. A més, podràs fer diferents rutes turístiques amb les quals coneixeràs els castells del Vinalopó o el tresor literari i artístic que ens van deixar Azorín i Miguel Hernández. Alacant presumeix de grans monuments i escultures com el Santuari de Santa Maria Magdalena de Novelda, la Dama d'Elx o l'única representació considerada Patrimoni de la Humanitat, el Misteri d’Elx

Sens dubte, la Comunitat Valenciana es pot descobrir de moltes formes i a través de la cultura podem portar-nos grans records. Vols continuar coneixent el nostre llegat?

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Esdeveniments
Festes
Monuments

Inspira't

image
El pont d'octubre és un gran moment per a descobrir i enamorar-se de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents maneres de fer-ho. Tria la teua!
image
Per a conéixer millor la nostra terra, res com conéixer a aquells que han deixat empremta en la nostra història. Et proposem un recorregut per Alacant, Castelló i València de la mà dels nostres personatges més il·lustres.
image
Et contem quines són les pintures rupestres més importants de la Comunitat Valenciana a través d'un recorregut amb el qual podràs visitar, d'abric en abric i de cova en cova, l'art dels nostres primers pobladors.
image
Llegir un llibre és emprendre un viatge que ens porta en el temps i l'espai a viure emocions alienes com si foren pròpies. Com seria poder viatjar al lloc en el qual eixes obres que ens inspiren es van escriure, aprenent sobre el moment vital de l'autor? Descobreix on i com es van crear poemaris i novel·les inoblidables amb aquestes inspiradores rutes literàries.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions