Festes a la Comunitat Valenciana. Foc, música, llum i color

Foc, música, llum i color

Saps que existeixen desenes i desenes de festivitats en tota la Comunitat Valenciana? Falles, La Tomatina, Moros i Cristians, Fogueres, la Magdalena… Et sonen? Has de conéixer-les!

En la Comunitat Valenciana sempre hi ha alguna festa. Unes fan olor de pólvora, com les Falles, a mitjan març, coincidint amb Sant Josep. La primavera és per al Diumenge de Rams i la Setmana Santa. Les Fogueres de Sant Joan omplin el mes de juny de foc i art. El Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia protagonitza el mes de juliol. La Tomatina de Buñol, l'últim dimecres d'agost, és un altre dels clàssics. Al setembre, l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe. I el calendari no finalitza ací. De fet, està replet de festes multitudinàries que s'haurien de viure, almenys, una vegada en la vida. 

A l'abril, Alcoi reviu la Reconquesta amb els Moros i Cristians, Requena celebra la seua Fira i Festa de la Verema al setembre, també estan les festes d'Algemesí; a l'agost, Elx rememora el Misteri i Castelló celebra La Magdalena el tercer dissabte de Quaresma.

Això sense comptar totes les festes patronals de cada municipi, entre altres celebracions. T'adones del que t'estàs perdent?

Registre Especial de Festes, Itineraris, Publiccions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

Llistat de Festes i Publicacions d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, en les seues diverses modalitats, reconegudes per l’Administració General de l'Estat

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Festa de barri
Populars
Religioses
Moros i Cristians
Taurines
Patronals
Romeries
Festa local
Data d'inici
Data de finalització

Inspira't

image
Agost és sinònim de gresca i diversió a Elx. És el mes festiu de l'any per excel·lència en la capital de la comarca del Baix Vinalopó. I és que fins a tres grans festejos tenen lloc durant aquest mes estival: Moros i Cristians, la Nit de l'Albà i el Misteri. No hi ha lloc ni moment per a l'avorriment. És la destinació ideal per a passar-ho bé a la Comunitat Valenciana a l'estiu.
image
Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
image
Descobrir la Comunitat Valenciana en família pot convertir-se en l'aventura de l'any. Et detallem tots els plans que ací t'esperen i et convidem a viure'ls tots.
image
El Carnestoltes de Villar del Arzobispo és, sense dubte, un dels carnestoltes més famosos de la Comunitat Valenciana, que té lloc entre els dies 28 de febrer i 3 de març.

Notícies