Galeria Multimèdia

festes en la comunitat valenciana,
festes en alacant,
festes en castello,
festes en valència,
festes patronals en valència,
pascua
musica valenciana

Blogs en video

Descobreix tot el que les festes de la Comunitat Valenciana poden fer-te sentir, prepara la teua escapada per a conéixer-les en persona!

Les festes a la Comunitat Valenciana ens permeten connectar amb tradicions ancestrals, amb la nostra música i artesania, i sobretot amb la nostra capacitat d'omplir els carrers d’alegria, soroll i bons plats. De les Festes de la Magdalena a les Falles de València, passant per les Fogueres de Sant Joan, les tres províncies atresoren grans esdeveniments i xicotetes festes que no has de perdre't. Ací tens una xicoteta mostra en la qual òbviament no hi són totes, però que pot servir-te per a començar a conéixer-les. Acompanya'ns en aquest recorregut per les festes de la Comunitat Valenciana!

Festes a Castelló

La Romeria de les Canyes, els deliciosos rotllos, les gaiates, el Magdalena Vítol i un bon nombre de propostes més són les claus per a gaudir de les Festes de la Magdalena a Castelló de la Plana, unes festivitats realment rellevants on les tradicions, la música i els focs artificials s'entremesclen creant uns dies inoblidables que transformen la ciutat.

El Carnestoltes de Vinaròs és una altra festa de la Comunitat Valenciana que no has de perdre't i que aconsegueix reunir un gran nombre de participants en unes dates on la llum i el color es mouen a ritme de música gràcies a la labor de les comparses.

Una altra festivitat realment important és la del Sexenni de Morella, una cita que arriba cada sis anys i que converteix en artesans tots els habitants d'aquesta monumental ciutat, que s'esforcen al màxim en la realització de bells tapissos.

Finalment, vos recordem que no vos heu de predre les Festes Patronals de Segorbe, i en especial un del seus actes més rellevants, l’Entrada de Bous i Cavalls, una tradició que es repeteix des del segle XIV, i que va ser declarada d'Interés Turístic Internacional.

Festes a València

Les Falles de València i altres localitats de la província com Alzira omplin durant les primeres setmanes del mes de març els seus carrers d'olor de pólvora i del so de les bandes de música. Es tracta d'una festa que ha aconseguit ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i que et permet gaudir simplement passejant pels seus carrers dels monuments, espectacles pirotècnics, parades de bunyols de carabassa i molt, molt més. I tot acaba el dia de San Josep amb una gran foguera!

Una altra festa que ha traspassat davanteres és la Tomatina de Buñol, on els carrers d'aquesta població es tinyen de roig per obra i gràcia d'una batalla campal de tomaques l'últim dimecres d'agost. No oblides portar les teues ulleres de bussejar!

Finalment, encara que en són moltíssimes les que podríem citar, vos recomanem visitar Bétera en la seua Festa de les Alfàbegues, en la qual el perfum d'unes magnífiques alfàbegues de gran altura i la bellesa dels vestits regionals et captivarà, i podràs viure de prop una de les seues “cordaes” de focs artificials!

Festes a Alacant

Quant a la província d'Alacant, podríem citar moltíssimes cites que no t'has de perdre com les famosíssimes Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, un autèntic espectacle visual i sonor on les bandes i comparses prenen la ciutat convertint-la en un escenari màgic. Esmentarem, per descomptat, les Fogueres de Sant Joan a Alacant, ja que són la data festiva que marca l'inici de l'estiu, i amb la seua mescla de pólvora, foc, devoció i art aconsegueixen conquistar el cor de qui les viu.

Tampoc podem deixar-nos el Carnestoltes de Pego, que inclou una divertida carrera fluvial, o la magnífica i emocionant Setmana Santa d’Orihuela, on la monumentalitat de la ciutat es creua amb la devoció, la gastronomia i la música per a crear uns actes carregats de simbolisme i bellesa. Vine a la Comunitat Valenciana i completa la teua llista de festes viscudes!


Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Moros i Cristians
Religioses
Romeries
Patronals
Populars
Taurines
Festa de barri
Festa local
Data d'inici
Data de finalització

Inspira't

Descobrir la Comunitat Valenciana en família pot convertir-se en l'aventura de l'any. Et detallem tots els plans que ací t'esperen i et convidem a viure'ls tots.
Les tradicions nadalenques alacantines, castellonenques i valencianes són tan variades com infinits els paisatges i les possibilitats que ofereix el nostre territori. Te’n descobrim algunes i et convidem a conéixer-les en persona!

Notícies