Descobreix totes les rutes, itineraris i visites culturals que la Comunitat Valenciana atresora al seu territori i comença a preparar una visita que alimentarà la teua passió per l'art, la cultura i la història. Vine de ruta cultural a Castelló, València i Alacant!

 

Les rutes culturals a la Comunitat Valenciana ofereixen tantes possibilitats al visitant àvid de conéixer millor la nostra història, el nostre art o el nostre patrimoni que resulta realment difícil triar. Et plantegem algunes de les opcions més interessants i et convidem a descobrir per tu mateix l'increïble destinació cultural que pot ser el nostre territori.

Rutes culturals per Castelló

La nostra ruta cultural per Castelló necessàriament ha de començar amb les seues increïbles troballes d’art rupestre, amb les quals viatjar 7000 anys cap arrere en el temps. En concret et proposem visitar Tírig, i el seu paratge del Barranc de la Valltorta. Allí s'ha erigit un autèntic parc cultural en el qual informar-te i sorprendre't d'aquest Patrimoni de la Humanitat declarat per la UNESCO.

La nostra següent parada és Vilafamés, un lloc on la cultura fa un autèntic viatge en el temps sense eixir del seu xicotet nucli urbà. Trobaràs un abric amb pintures rupestres al costat del seu magnífic castell àrab i fortificació medieval, traçats urbans amb molta història i un sorprenent museu d’art contemporani.

Pots també organitzar una ruta cultural templera visitant l’increïble Castell de Peníscola, el d’Alcalá de Xivert/Alcossebre i Santa Magdalena de Pulpis, o delectar-te amb l'encant medieval de Morella o Sant Mateu. 

Rutes culturals per València

Si iniciem una ruta cultural per la província de València, et suggerim endinsar-te en territori Borja i descobrir, de la mà d'aquesta família tan rellevant en la nostra història, monuments plens de vides il·lustres, llegendes i riquesa patrimonial com el Palau Ducal de Gandia, el Castell de Xàtiva o els increïbles frescos de l’Església de Sant Nicolau a València. Una altra possibilitat és Bocairent, una destinació cultural per dret propi que et descobrirà tresors de la història com les Covetes dels Moros o la Cava de Sant Blai. 

Millares és un altre punt calent del conjunt d’art rupestre declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que no has de perdre't, especialment els seus abrics de Los Chorradores, Vicent i Roser. I què dir de Sagunt, amb el seu castell, circ i teatre romans i la seua interessant programació d'arts escèniques.

Una altra opció és preparar una jornada de museu en museu per la ciutat de València i conéixer de prop la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'IVAM, el Museu d’Etnologia o el Centre del Carme, o disfrutar de les seues increïbles joies modernistes.  

Rutes culturals per Alacant

Les rutes culturals a la Comunitat Valenciana també tenen fantàstics plans preparats per a tu a Alacant, on podràs realitzar una increïble ruta entre castells, descobrint la història d'aquesta província tan rica en patrimoni, o gaudint de l'arquitectura modernista de ciutats com Alcoi o Novelda.

Les ruïnes iber-romanes de Lucentum a Alacant i la col·lecció del MARQ, el seu museu d'arqueologia, són dues parades obligatòries a la ciutat d'Alacant, tant com el jaciment dels Banys de la Reina a Calp, el d’Illeta dels Banyets a Campello o el del Pla de Petracos a Castell de Castells. 

Acabem la llista de rutes culturals per la Comunitat Valenciana sabent que ens deixem una llarga llista d'emplaçaments i monuments per nomenar, per a citar dues ciutats profundament vinculades a la literatura i a les figures d'Azorín i Miguel Hernández. Descobreix a Monòver i Orihuela els seus passos i detalls de les seues vides que et sorprendran a través d'increïbles rutes literàries

Imatges
rutes culturals comunitat valenciana,
rutes culturals alacant,
rutes culturals castello,
rutes culturals valència,