Museus

Museus

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és un dels més valuosos de tot el país i reflecteix el ric llegat de tots els pobles que van habitar aquesta riba del mar Mediterrani.
Fins al poble o localitat més xicoteta de la Comunitat Valenciana compta amb el seu museu, siga quina siga la temàtica. Fins i tot algunes poblacions de l'interior com el Castell de Guadalest, s'han convertit en un referent museístic pel nombre de museus per metre quadrat als seus carrers. Des de l'art contemporani a museus etnogràfics, passant per les cases-museu de valencians il·lustres com Vicente Blasco Ibáñez o l'escriptor Miguel Hernández, més de 300 centres reben al visitant qualsevol dia de l'any. Museus oberts a tots els públics amb interessants propostes que ens faran viatjar per la Ruta de la Seda, descobrir l'immens llegat dels Borgia o eixir a la cerca del Sant Grial, entre altres temàtiques.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Museu
Altres
Història Local
Etnologia
Museu Etnològic
Municipal
Artesania
Belles Arts

Inspira't

image
Coneixes el turisme taronja? T'expliquem què és i et convidem a gaudir-lo a la Comunitat Valenciana. Acompanya'ns!
image
En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
image
La decadència industrial de la València de principis del segle XX té un nou referent en forma de museu. Una gran galeria d'art emergent ha nascut a l'encreuament entre l'avinguda Burjassot i el carrer de Reus, al barri de Marxalenes. L'antiga fàbrica Bombas Gens acull ara un nou espai dedicat als amants de l'art contemporani i la fotografia.
image
Santa Pola és una bonica ciutat marinera que destaca per la qualitat de les platges o els arrossos i peixos. A més, un guardià rocós que sobreïx entre la resta s’erigeix com una talaia que domina aquesta ciutat de la comarca del Baix Vinalopó. Es tracta del castell-fortalesa de Santa Pola, un edifici que està declarat Bé d’Interés Cultural i forma part del patrimoni històric d’Espanya. És una meravella arquitectònica.

Notícies