Blogs en video

Mantindre's en silenci, mirar al cel, contindre la respiració… El birdwatching o observació d'aus és una afició amb la qual gaudir de la naturalesa i la biodiversitat. Descobreix alguns dels millors llocs per a gaudir-la!

L’observació d’aus o birdwatching a la Comunitat Valenciana compta amb espais naturals plens de bellesa i biodiversitat que atrauen a espècies increïblement variades d'aus, eixos éssers que poblen els nostres aiguamolls i solquen els nostres cels. 

Els aficionats a l'observació aus a la Comunitat Valenciana poden omplir la seua llista taxonòmica amb grans troballes, a vegades esquives, a vegades fàcils d'observar, i sempre com a part d'una escapada amb molt a gaudir! Et contem alguns dels millors llocs per a trobar-te amb aquests bells animals gràcies als teus prismàtics, encara que la llista és quasi infinita!


Observació d’aus a Castelló

Comencem el nostre recorregut per algunes de les millors zones per a l'observació d'aus detenint-nos en el preciós Parc Natural de la Serra d’Espadà, un lloc on l'àguila marcenca, calçada i cuabarrada tenen el seu hàbitat. També hi podràs trobar mussols banyuts i reials, i altres rapinyaires com gamarussos i astors.

A les magnífiques platges, penya-segats i aiguamolls de Castelló, com els Estanys d’Almenara, tindràs la sort de gaudir d'aus que nidifiquen i altres espècies errants, totes de gran valor ecològic i una bellesa única. Descobreix-ho per tu mateix!

Observació d’aus a València

L’observació d’aus a la Comunitat Valenciana té a la província de València un lloc privilegiat en el qual gaudir d'aquesta afició, el Parc Natural de l’Albufera. Aquest aiguamoll tan bonic i tan pròxim a la ciutat, a més, compta amb racons molt especials, dissenyats perquè l'equilibri d'aquesta llacuna es mantinga i que, amb el temps, s'han convertit en autèntiques reserves naturals.

Parlem, entre d’altres, del Tancat de Milia a Sollana, un lloc en el qual trobar ànecs capblancs, xarxets marbrencs, fotges morunes o porrons marrons. Descobreix tota la riquesa que amaga!

Observació d’aus a Alacant

Seguint en la nostra ruta per alguns llocs perfectes per a l'observació d'aus a la Comunitat Valenciana arribem a la província d'Alacant, on ens detenim al Montgó per a veure sobrevolar falcons pelegrins i altres espècies realment impressionants. 

El Parc Natural del Fondo és un altre lloc de la llista a visitar, amb un bon nombre d'empreses especialitzades que et poden acompanyar per a fer la teua experiència més completa i la possibilitat de trobar-te amb espècies com garses imperials, esplugabous, xibecs cap-rojos o gavines. Finalment, encara que som conscients que les possibilitats són moltes, et recomanem visitar a l'hivern els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola a Alacant, en ambdós és possible albirar voltors!


Que no t'ho conten! Prepara els teus dies d'observació d'aus a la Comunitat Valenciana i viu una escapada plena de bellesa.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions