Observació d'ocells

Agafa els prismàtics i apassiona't amb l'emocionant món de les aus: observar-les, fotografiar-les, sorprendre's i gaudir amb els seus hàbits, formes i sons…

Més de 300 espècies d'ocells poden ser observades en la Comunitat Valenciana al llarg de l'any. Flamencs, camallongues, alenes, diferents espècies de gavines o aus marines com el corb marí, la baldriga balear, àguiles perdigueres, la merla blava o el còlit negre tenen en la Comunitat Valenciana el seu hàbitat natural.

La Comunitat Valenciana posseeix una àmplia varietat d'espècies que albirar durant tot l'any. I diferents hàbitats, que estan a poca distància els uns dels altres, on observar-les: aiguamolls, penyes, llacunes, rius, penya-segats, estepes… A més, la situació geogràfica afavoreix l'albirament d'aus tot l'any per la ruta migratòria oriental entre Europa i Àfrica. 

Una extensa xarxa d'espais naturals protegits, amb infraestructura específica per a la correcta i còmoda observació. Rutes guiades per especialistes entusiastes i activitats relacionades amb el món de l'ornitologia se succeeixen cada vegada amb major freqüència als Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Inspira't

image
Situat al sud-oest de la província de Castelló, als últims contraforts del sistema Ibèric, es troba el Parc Natural de la Serra d’Espadà, el segon espai natural protegit més extens de la Comunitat Valenciana.
image
Amb una superfície de més de 350 hectàrees, el Clot de Galvany s'erigeix com un dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana amb més solera. És ideal per a visitar-lo en família o amb els amics i per a gaudir de l'albirament d’ocells camallargs com alguns tipus d’ànecs o el xarxet marbrenc.
image
El penyal d’Ifac és un parc natural magnífic, caracteritzat per una gran riquesa botànica i avícola. Entre les més de huitanta espècies d’ocells que van i venen pel parc, el visitant troba gavines, corbs marins, falcons i falciots que nien als penya-segats de la muralla meridional. És indiscutible dirigir-hi la mirada si volem gaudir de turisme ornitològic.
image
Pensant on viatjar a la primavera? Hem seleccionat 3 destinacions ideals per a visitar en aquesta primavera a la Comunitat Valenciana. Coneix cultures, exuberants paisatges, platges dunars... Quin t'agrada més?

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions