Multimèdia Gallery 

observacion de aves
centros de observacion de aves comunidad valenciana
observacion de aves comunidad valenciana

Blogs en video

Mantindre's en silenci, mirar al cel, contindre la respiració… El birdwatching o observació d'aus és una afició amb la qual gaudir de la naturalesa i la biodiversitat. Descobreix alguns dels millors llocs per a gaudir-la!

L’observació d’aus o birdwatching a la Comunitat Valenciana compta amb espais naturals plens de bellesa i biodiversitat que atrauen a espècies increïblement variades d'aus, eixos éssers que poblen els nostres aiguamolls i solquen els nostres cels. 

Els aficionats a l'observació aus a la Comunitat Valenciana poden omplir la seua llista taxonòmica amb grans troballes, a vegades esquives, a vegades fàcils d'observar, i sempre com a part d'una escapada amb molt a gaudir! Et contem alguns dels millors llocs per a trobar-te amb aquests bells animals gràcies als teus prismàtics, encara que la llista és quasi infinita!


Observació d’aus a Castelló

Comencem el nostre recorregut per algunes de les millors zones per a l'observació d'aus detenint-nos en el preciós Parc Natural de la Serra d’Espadà, un lloc on l'àguila marcenca, calçada i cuabarrada tenen el seu hàbitat. També hi podràs trobar mussols banyuts i reials, i altres rapinyaires com gamarussos i astors.

A les magnífiques platges, penya-segats i aiguamolls de Castelló, com els Estanys d’Almenara, tindràs la sort de gaudir d'aus que nidifiquen i altres espècies errants, totes de gran valor ecològic i una bellesa única. Descobreix-ho per tu mateix!

Observació d’aus a València

L’observació d’aus a la Comunitat Valenciana té a la província de València un lloc privilegiat en el qual gaudir d'aquesta afició, el Parc Natural de l’Albufera. Aquest aiguamoll tan bonic i tan pròxim a la ciutat, a més, compta amb racons molt especials, dissenyats perquè l'equilibri d'aquesta llacuna es mantinga i que, amb el temps, s'han convertit en autèntiques reserves naturals.

Parlem, entre d’altres, del Tancat de Milia a Sollana, un lloc en el qual trobar ànecs capblancs, xarxets marbrencs, fotges morunes o porrons marrons. Descobreix tota la riquesa que amaga!

Observació d’aus a Alacant

Seguint en la nostra ruta per alguns llocs perfectes per a l'observació d'aus a la Comunitat Valenciana arribem a la província d'Alacant, on ens detenim al Montgó per a veure sobrevolar falcons pelegrins i altres espècies realment impressionants. 

El Parc Natural del Fondo és un altre lloc de la llista a visitar, amb un bon nombre d'empreses especialitzades que et poden acompanyar per a fer la teua experiència més completa i la possibilitat de trobar-te amb espècies com garses imperials, esplugabous, xibecs cap-rojos o gavines. Finalment, encara que som conscients que les possibilitats són moltes, et recomanem visitar a l'hivern els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola a Alacant, en ambdós és possible albirar voltors!


Que no t'ho conten! Prepara els teus dies d'observació d'aus a la Comunitat Valenciana i viu una escapada plena de bellesa.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions