Galeria Multimèdia

Patrimoni Mundial per la Unesco a la Comunitat Valenciana
Patrimoni Mundial per la Unesco a la Comunitat Valenciana
Patrimoni Mundial per la Unesco a la Comunitat Valenciana
El Patrimonio Mundial por la UNESCO

Blogs en video

La Comunitat Valenciana atresora grans monuments i tradicions mil·lenàries reconegudes per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. Descobreix quins són i comença a planejar la teua visita.


El Patrimoni Mundial per la UNESCO a la Comunitat Valenciana posa en relleu, al mateix temps que protegeix, diversos paratges, monuments i tradicions orals o immaterials que formen part del gran llegat cultural de la humanitat. Descobreix quins són i comença a preparar les escapades necessàries per a conéixer-los a fons.

Patrimoni Mundial de la UNESCO a Castelló

A Castelló podem organitzar un interesantíssim recorregut pel Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO anotant els punts d’aquesta província inclosos en el conjunt de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica, que ha rebut aquesta especial protecció i visibilitat.

Per a poder visitar-los, et proposem recórrer la Pobla de Benifassà, Ares del Maestrat, Benassal, Culla, Tírig, Sant Mateu, la Vall d’Uixó, Xert, Xodos, Albocàsser, Morella, Forcall, Sierra Engarcerán o les Coves de Vinromà. Hi trobaràs abrics i coves que contenen autèntics tresors en forma de pintures rupestres que han sobreviscut als segles, i Alacant i València també inclouen alguns punts interessants!

Patrimoni Mundial de la UNESCO a València 

A la província de València, el Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO es divideix entre joies immaterials de tradició oral i magnífics monuments arquitectònics. Les Falles de València, al març, i el Tribunal de les Aigües, que se celebra cada dijous a la Porta dels Apòstols de la Catedral de València i que dirimeix les disputes per l'ús de l'aigua dels regants de l'horta, són mostres de l'abast i l'espectacularitat dels nostres costums.

En Algemesí, a més, podem acostar-nos a veure en persona les Festes de la Mare de Déu de la Salut al setembre i sorprendre'ns del complet espectacle de dansa, música i representacions que és. Quant als monuments, la Llotja de la Seda de València amb la seua increïble sala de columnes helicoidals és una visita obligada que t'impactarà. 

Però el Patrimoni Mundial de la UNESCO de la Comunitat Valenciana no acaba ací, ja que la Dieta Mediterrània també està reconeguda a través d'aquesta figura tan especial. Un motiu més pel qual visitar el nostre territori! Recorre, plat a plat, la gastronomia de paisatges variats com les nostres zones d’interior, platges, muntanyes i ciutats vibrants en qualsevol època de l’any.

Patrimoni Mundial de la UNESCO a Alacant

A la província d'Alacant tenim la sort d'haver aconseguit en tres ocasions l'especial protecció i notorietat que atorga el títol de Patrimoni Mundial o de la Humanitat de la UNESCO, i totes a la ciutat d'Elx. Una d'elles va recaure en el Palmerar, altra al Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol i l’altra en el Misteri d’Elx​​​​​​​

El primer d'ells és un conjunt d'horts de palmeres d'origen àrab i arrels prehistòriques que engloba més de 200 000 espècies, algunes realment espectaculars. Es tracta d'un lloc màgic que val la pena visitar. I si pots fer coincidir el teu passeig sota les palmeres amb els dies 14 i 15 d'agost, o els dies 11 i 13 si vols gaudir dels assajos generals, podràs assistir a l'increïble espectacle que és el drama sacre del Misteri d’Elx, que en anys pars compta amb funcions extraordinàries els dies 29 i 30 d'octubre i 1 de novembre.

Publicacions