Galeria Multimèdia

Ecoturismo
Ecoturismo
Ecoturismo

Blogs en video

Si el respecte a la naturalesa és el primer que tens en compte a l’hora de prendre decisions en el teu dia a dia, l’ecoturisme és per a tu. Descobreix com gaudir-lo al nostre territori!

L’ecoturisme en la Comunitat Valenciana és una opció de turisme rural i natural  i d’oci que també té una vesant social, ecològica i fins i tot didàctica. Descobreix tot el que necessites saber per a viatjar amb la sostenibilitat com a objectiu!


Què és el l’ecoturismme

De què parlem quan parlem d’ecoturisme? Els grans espais naturals de la Comunitat Valenciana constitueixen un autèntic tresor paisatgístic i també mediambiental. La riquesa de la biodiversitat al nostre territori et sorprendrà!  

Per mitjà de diverses opcions de turisme rural i natural o ecoturisme enriquim estances i escapades amb activitats que ens ajuden a minimitzar el nostre impacte sobre el medi natural, ja que a més ens enriqueixen com a viatgers. 

L’ecoturisme, a més, és perfectament compatible amb el turisme gastronòmic i l’enoturisme, podem descobrir productes deliciosos, que es conreen i produeixen de forma conscient i sostenible, d’una increïble qualitat! Per mitjà de visites guiades a almàsseres, cellers i oliveres mil·lenàries coneixerem millor la nostra terra i els seus fruits.

Ecoturisme a la Comunitat Valenciana

 Atés que parlem d’una varietat de turisme, la destinació del qual és un hàbitat o zona de valor natural i l’objectiu del qual no només és conéixer-la i gaudir-la, sinó també aprendre a interpretar-la, coneixent-ne el seu estat, amenaces, projectes de preservació, modes de vida rural vinculats a la sostenibilitat, etc., el nostre territori es converteix en l’autèntic protagonista. 

Aquest tipus de turisme també s’interessa en la relació entre naturalesa i població local, ja que la primera acostuma a ser una font de riquesa per a la segona, que ha de vetlar per la seua bona salut i conservació. Així, les nostres tradicions formen part de l’atractiu! 

Però,  quines possibilitats ofereix l’ecoturisme a la Comunitat Valenciana? La resposta és moltíssimes. Podem començar la nostra llista quan encara és de nit, viatjant als  Serrans de València per a trobar llocs on les estrelles brillen como mai abans ho has vist. Després, podem aprofitar les primeres hores del dia per a preparar una ruta de senderisme que ens porta a àrees de gran bellesa geològica, o comptar amb un expert que ens mostre les particularitats de la flora i de la fauna que ens envolta, per exemple, per mitjà del  birdwatching o l’observació d’aus. I tot açò allotjant-nos a llocs on la sostenibilitat és la norma! 

Connecta amb la naturalesa, descobreix els nostres increïbles parcs naturals, visita pobles amb encant i assaboreix productes obtinguts de manera sostenible. Converteix-te en un expert en ecoturisme en la Comunitat Valenciana.