Els rius i piscines naturals de la Comunitat Valenciana formen paisatges increïbles, grans llocs per a descansar i hàbitats per a un bon nombre d'espècies. Descobreix-les amb nosaltres!

 

Les piscines naturals a la Comunitat Valenciana són un ingredient molt atractiu per als amants del turisme rural i natural i constitueixen espais naturals de gran bellesa i biodiversitat que, a més, resulten increïblement fotogènics.

Trobar-los al final d'una preciosa ruta i, quan la calor és forta, submergir-nos en les seues aigües netes és tot un plaer. Què et sembla fer la teua pròpia llista de paratges bonics de la Comunitat Valenciana amb piscines naturals i començar a recórrer el nostre territori amb les sandàlies de goma i la tovallola a la motxilla? Farem un recorregut, província a província, assenyalant algunes de les millors.

Piscines naturals de la Comunitat Valenciana: Castelló

La província de Castelló alberga llocs plens de bellesa i aigua fresca, perfecta per a palpar la biodiversitat que creix al seu voltant o per a recuperar el to dels nostres cansats peus després d'una ruta. El Salto de la Novia de Navajas és una destinació molt popular on podràs donar-te un capbussó, tan fresc i satisfactori com el que pots gaudir al Riu Chico, a Fuentes de Ayódar

Cirat compta amb les increïbles platges continentals de El Puente i El Molino, també Argelita, amb la seua encantadora zona de bany del riu Villahermosa. I finalment, no podíem deixar d'esmentar l'aigua termal que es manté a una estupenda temperatura en La Font dels Banys a Montanejos.

Piscines naturals a la Comunitat Valenciana: València

Bolbaite compta amb zones de bany o piscines naturals en el recorregut del riu Sellent, i creen paisatges inoblidables com el del gorg Cadena, mentre que a Tuéjar no pots perdre't un capbussó a l'assut conegut com a Pou de les Escales.

Els Tolls de Quesa, 4 piscines naturals precioses, el Toll el Gruñidor a Sot de Chera, el Pou Clar a Ontinyent o el riu Túria al seu pas per Bugarra són altres llocs en els quals banyar-te a l'interior de la província de Valencia, la Cova del Turche a Buñol, el preciòs Llac d’Anna o la Font Salada a Oliva, alimentada per un brollador natural que es manté a una temperatura perfecta durant tot l'any. Tanquen esta llista de platges continentals a la província de València la Playeta de Chelva, la zona del Motor de Gestalgar i el llac Playamonte de Navarrés.

Piscines naturals a la Comunitat Valenciana: Alacant

En el nostre recorregut per les millors piscines naturals de la Comunitat Valenciana arribem a Alacant, on les Fonts de l’Algar a Callosa d’en Sarrià construeixen quilòmetre i mig de salts d'aigua, gorgs i séquies. No t'ho pots perdre!

A Planes podràs xapotejar al Gorg del Salt del Barranc de l’Encantà, en una ruta senderista que et portarà entre congosts i cascades, amb alguna llegenda fantàstica! Finalment, encara que sabem que són molts els paratges, et portarem a una piscina natural en la naturalesa a Xixona, el Salt, on compartiràs bany amb peixos, crancs i tortugues. Descobreix aquests increïbles paratges!

Imatges
piscines naturals comunitat valenciana
piscines naturals en comunitat valenciana
piscines naturals més boniques de la comunitat valenciana