Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
Elx/Elche
elche
Destinació compromesa amb la qualitat

WEBCAMS

en directo

Blogs en video

Elx té tants motius per a anar a conéixer-lo que segur que ens quedem curts en enumerar-los. La teua pròxima visita podria tindre una destinació tant gastronòmica com cultural, per als amants de la platja i del senderisme, per a escapades romàntiques i vacances en família… no te'l pots perdre!


Per als qui es pregunten què veure a Elx, tenim tantes propostes com enclavaments privilegiats té aquesta ciutat, que farà les delícies de perfils de visitants tan variats com possibilitats ofereix. El misteri d'Elx és molt més que un espectacle valedor del reconeixement de ser Patrimoni de la Humanitat, és com la naturalesa, les civilitzacions i els seus pobladors han aconseguit crear una ciutat tan interessant. Iniciem el nostre recorregut!

Què fer a Elx

Abans de començar la teua visita a Elx parlem de com arribar: Elx compta amb connexió directa amb Madrid a través d'AVE i és un punt estratègic en la línia de rodalia que uneix Murcia amb Alacant. A més gaudeix d'una estupenda connexió per carretera a través de la A-7. 

Elx té tants plans com segles d'història, i la seua història es remunta al neolític, on els primers pobladors van deixar rastre de la seua presència. L'emplaçament de l'actual Elx va estar habitat per diversos pobles i cultures fins que en el segle V a. C. es fundara la ciutat ibera d’Ilici. A aquesta cultura pertany l'enigmàtica escultura de la Dama d'Elx, una de les troballes arqueològiques més rellevants del nostre país.

Els romans van seguir als ibers i a aquests els àrabs, que van introduir el regadiu i als qui devem la base del que hui és un dels seus senyals d'identitat més recognoscibles: el Palmerar d’Elx. Aquest bosc de palmeres, Patrimoni de la Humanitat, presumeix de ser el més gran d'Europa en la seua espècie, encara que es creu que en època àrab encara degué ser major. 

El Palmerar en el seu interior està dividit en diversos horts o zones: Parc Municipal, l’Hort de Baix, el Huerto del Cura i l'Hort del Xocolater. Passejar per l'ombra de les palmeres datileres és un autèntic plaer i ni tan sols has d'eixir de la ciutat. Amb una mica de sort, a més, podrem veure a algun palmerer treballant segons la tradició, posant-nos els pèls de punta en grimpar pels elevats i esvelts troncs. 

Si continuem deixant que avancen els segles, al voltant de l'any 1250 la ciutat va passar a ser part del Regne de Castella, i no lluny d'eixe temps, de 1265 data -segons alguns experts- el seu segon Patrimoni de la Humanitat, aquesta vegada Patrimoni Cultural Immaterial: el Misteri d’Elx. A més d'eixa data hi ha la de 1370, any en què es va trobar una imatge de la Verge en una arca de fusta prop de Santa Pola. 

El Misteri és un drama líric de caràcter sacre, en el qual es recrea l'Assumpció de la Verge Maria a través d'una escenografia i una composició musical realment belles i la tradició de la qual s'ha mantingut durant segles. Es tracta d'un espectacle que cal veure una vegada en la vida i que se celebra els dies 14 i 15 d'agost.

El Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) pot ser un bon punt de partida abans d'iniciar una ruta per la ciutat. D'eixa manera ja coneixerem la història dels seus punts més emblemàtics.

Si continuem amb la llista de coses a veure a Elx, les seues platges seran la següent parada. La Platja de l’Altet et sorprendrà amb el seu cordó dunar i vegetació autòctona. Amb la mateixa bonica vista de dunes i vegetació i amb l'afegit d'estar adaptat per a l'ús per part de persones amb qualsevol tipus de mobilitat, trobem la Platja Arenals del Sol

Amb els mateixos atractius trobem la Platja de la Marina. Molt més salvatge i apta per a practicar nudisme és la Platja El Carabassí y, per als amants del rústic, sens dubte recomanem la Platja El Pinet. Una altra platja verge per als amants de la tranquil·litat és la Platja de Les Pesqueres - El Rebollo

Per als amants de la gastronomia, menjar a Elx és una oportunitat única de provar exquisits plats plens de tradició, com l'arròs amb crosta o amb pollastre i conill i l'olla amb pilotes. Per descomptat, caldrà provar els dàtils si s'està a Elx de visita, així com el seu pa de figa o la seua tortada elaborada amb ametles.

Si el que busques són tradicions i festes, a més de presenciar el Misteri podràs assistir dies abans als seus Moros i Cristians o gaudir de l'artesania de les seues palmes en la Setmana Santa. De qualsevol manera, Elx és una gran destinació amb molt a oferir. A què esperes per a convertir-lo en la teua pròxima parada?

Troba

Nom
Tipus
Campings
Hotels
Empreses gestores
Cases rurals
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Escoles d'espanyol
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Fires i congressos
Golf
Monuments
Museus
Nàutica
Oficines de Turisme
Parcs d'oci
Platges
Rutes
Transports
Webcams

Inspira't

Et convidem a descobrir un paisatge ple de bellesa i valor natural en una localitat amb molt a oferir a qui la visita. Anem-nos-en a Elx!
La Comunitat Valenciana amaga autèntics tresors. Des de la casa més estreta fins a l'hotel més alt d'Europa. Deixa eixir la teua versió més curiosa i descobreix aquestes destinacions que et deixaran sense paraules!
No fa falta anar molt lluny per a contemplar autèntics espectacles de la naturalesa. Només has d'observar i gaudir d'espais tan privilegiats com el Parc Natural El Hondo.
Mira la Comunitat Valenciana a través de l'objectiu de la teua càmera i immortalitza cada instant. Aquesta destinació amaga molts llocs que et sorprendran.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions