Multimèdia Gallery 

denominacio d'origen vins
denominacio d'origen d'oli d'oliva
torro de xixona denominacio d'origen
productes amb denominacio d'origen
Denominacion de origen

Blogs en video

Recorre el nostre territori a la recerca de les millors Denominacions d'Origen i també Indicacions Geogràfiques Protegides: descobriràs productes d'una qualitat i sabor inigualables. Prepara el teu recorregut gastronòmic i enoturístic!

Les Denominacions d'Origen i les Indicacions Geogràfiques protegides a la Comunitat Valenciana no sols són una excusa per a preparar una escapada de turisme gastronòmic o d’enoturisme, són també un reflex de la preocupació dels nostres productors per aconseguir productes únics.

Amb aquests reconeixements es tracta de fer patent que un aliment o un vi és característic d'un lloc, i que la seua qualitat està directament vinculada al territori on es produeix, a grans trets. Viatja amb nosaltres per a descobrir els productes amb Denominació d'Origen i Indicació Geogràfica protegides i prepara't a assaborir i adquirir verdaderes delícies!


Aliments amb Denominació d'Origen a la Comunitat Valenciana

En les nostres Denominacions d'Origen (DOP) i Indicacions Geogràfiques (IGP) caben aliments molt variats, i també vins, i fins i tot algun licor espirituós, que et poden ajudar a descobrir llocs amb molt d'encant que visitar.

Comptem amb DOP d'Oli de la Comunitat Valenciana que inclou els elaborats amb olives autòctones com les Farga, Serrana, Morrudes, Villalonga i Blanqueta. L'Arròs de Valencia, que es cultiva sobretot en l'increïble paisatge del Parc Natural de l’Albufera de València i en algun municipi de Castelló és un altre ingredient protegit.

Seguim amb la Carxofa de Benicarló, la xufa de València amb la qual s'elabora l'orxata que podràs assaborir a Alboraia, on fins i tot se li ha dedicat un museu, la Magrana Mollar d’Elx, un lloc en el qual enamorar-se del seu increïble Palmerar, el Kaki de la Ribera del Xúquer, els nispros de Callosa d’en Sarrià, o el raïm de la sort del Vinalopó.

Quant a les Indicacions Geogràfiques Protegides, aquestes han tingut en compte les excepcionals Cireres de la Muntanya d'Alacant, que cobreixen les valls de pètals en l’època de floració creant un paisatge que no has de perdre't. A més, estan els Cítrics Valencians i, per descomptat, els torrons de Xixona i el Torró d'Alacant


Vins amb Denominació d'Origen a la Comunitat Valenciana 

Un altre producte d'increïble qualitat i mereixedor d'una escapada temàtica és el vi de la Comunitat Valenciana, on trobaràs les DOP Alacant, Chozas Carrascal, El Terrerazo, Los Balagueses, Utiel-Requena, València, Vera de Estenas i també la IGP Castelló. Es tracta de paisatges molt diferents que, a través de varietats autòctones a vegades i de la gran faena de tots els professionals que es dediquen al vi a la nostra terra, creen caldos d'una qualitat indiscutible.

Es tracta de varietats de vi saboroses, cuidades i hereues d'una tradició que han sabut portar a l'actualitat. Et recomanem apuntar-te a una visita a qualsevol dels seus cellers i participar en degustacions que et permeten saber quines aromes és capaç de crear la nostra terra! Finalment, comptem amb quatre IGP que ens recorden que a Montfort, Alcoi, Alacant i a la Serra de Mariola saben bé com crear licors d'anís, café, delícies com el Cantueso o el tradicional herber.