Espais naturals de la Comunitat Valenciana

Espais Naturals

Si per alguna cosa es distingeix la Comunitat Valenciana és pel seu gran patrimoni natural i la diversitat que el forma. Més de 20 parcs naturals que abasten un ampli ventall paisatgístic: illes, serres litorals, aiguamolls… Una infinitat de llocs en els quals passejar, practicar esport o relaxar-se. Tu tries!

Des del nord fins al sud, la serra interior alberga una immensa riquesa natural on la més variada vegetació contrasta amb espais alts i àrids ideals per al senderisme. La Serra d’Espadà o el de Sot de Xera, a les províncies de Castelló i València, o la Serra de Mariola a Alacant, són tres exemples de la diversitat de la qual es pot gaudir. 

La Reserva Natural i Marina de les Illes Columbretes, a la província de Castelló, les alacantines Salines de Santa Pola, la Mata i Torrevieja o el Parc Natural de L’Albufera de València són sols una mostra de l'impressionant recorregut natural del qual podem gaudir. Per quin parc natural vols començar?

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Costa
Protegits
Jardins
Altres
Paratges
Reserves
Serres
Parcs

Inspira't

image
El turisme és fonamental per a la Comunitat Valenciana i, per això, treballem per a promoure la consciència turística en cadascun del nostres territoris. Descobreix-ho!
image
Sent cadascun dels meravellosos paisatges que ens ofereix la Serra d’Irta i descobreix tots els racons d'aquest Parc Natural
image
Si penses en la Costa Blanca, segurament et ve a la ment una imatge plena de llum. Però quan cau la nit i el cel es tenyeix de color rogenc, la costa llevantina es converteix en una de les estampes més boniques i memorables del teu pas pel Mediterrani.
image
No sobrepassa els mil metres d'altitud, però el pic de Benicadell, situat a la serra de Mariola, entre la comarca valenciana de la Vall d'Albaida i la del Comtat, conserva molta història. El seu passat està lligat sobretot a Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. No passa desapercebut, ja que l'elegant cresta rocosa del cim es reconeix des de la llunyania.
image
Descobreix la gran empremta que ha deixat l'art rupestre llevantí al llarg de la nostra història.
image
La província de Castelló amaga tresors més enllà de les seues meravelloses platges. En el seu interior compta amb localitats envoltades de rius, muntanyes, valls… com la població de Cirat, situada a la comarca de l'Alto Mijares, a la vega del riu Mijares. 

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions