Blogs en video

Si per alguna cosa es distingeix la Comunitat Valenciana és pel seu gran patrimoni natural i la diversitat que el forma. 22 parcs naturals que abasten un ampli ventall paisatgístic: illes, serres litorals, aiguamolls… Una infinitat de llocs en els quals passejar, practicar esport o relaxar-se. Tu tries!


La Comunitat Valenciana amaga grans tresors de la naturalesa i tu pots descobrir-los. Només has d'endinsar-te en aquesta destinació i recórrer de nord a sud cada racó. La immensa riquesa natural, la varietat de contrastos entre la mar i la muntanya, llocs àrids, alts, amb molta vegetació… Tot un paradís per als amants de la naturalesa.

Els parcs naturals de la Serra d’Espadà o de Sot de Chera, a les províncies de Castelló i València, o el de la Serra de Mariola, a Alacant, són tres exemples de la diversitat de la qual pots gaudir. La Serra d’Espadà s'acosta fins al Mediterrani i compta amb una gran vegetació i llocs per a contemplar mentre realitzes diferents rutes o coneixes municipis com Aín, Eslida o Almedíjar. Una bona manera de descobrir la Serra d’Espadà des de dins és a través dels seus diferents itineraris i senderes de xicotet recorregut. Un lloc ideal per a respirar aire pur i sentir la tranquil·litat d'estar envoltats de muntanyes.

D’altra banda, a València, el Parc Natural de Sot de Chera compta amb una gran importància mediambiental, paisatgística i cultural. A més, és el primer parc geològic de la Comunitat Valenciana, on podràs trobar congostos, barrancs i nombroses fonts naturals. Ací es poden realitzar diferents activitats, com muntanyisme en la zona de busseig i senderisme a través de les seues nombroses sendes que recorren preciosos paisatges naturals.

En canvi, si ens endinsem en la Serra de Mariola, podrem observar com les aigües dels seus barrancs i fonts alimenten els rius Vinalopó, Serpis o Barxell. Aquesta serra és de gran interés botànic per la quantitat de plantes medicinals i aromàtiques que hi pots trobar. Un dels llocs que no pots perdre't en la Serra de Mariola és el barranc del Sinc, una profunda entalladura que, des d'Alcoi, s'endinsa en la serra entre espectaculars parets. I el punt més alt? Es troba en el cim del Montcabrer, a 1.390 metres.

Aquestes són només algunes de les serres i muntanyes que podem trobar de llarg a llarg de la Comunitat, però n’hi ha moltes més. Per exemple, el Parc Natural de la Serra Gelada, el Parc Natural de la Serra d’Irta o la Via Verda Ojos Negros, entre moltes altres. 

Hi ha altres parcs naturals on l'aigua és un dels principals protagonistes. Un dels més coneguts és el Parc Natural de l’Albufera, un espai natural de gran valor degut a la singularitat de les seues aigües dolces. L’Albufera de València és un lloc per a recórrer, gaudir i conéixer tota la vegetació i la fauna que habita en aquest lloc.

Si viatgem al sud de la Comunitat Valenciana, trobarem un altre espai de gran riquesa, les Salines de Santa Pola. Aquest aiguamoll està protegit i té una gran importància internacional. El Parc Natural de les Salines de Santa Pola compta amb una superfície de 2.470 hectàrees, situades en la zona litoral de la Badia de Santa Pola. A les Salines trobarem una gran presència de flamencs i cigonyes.

En canvi, si vols descobrir els tresors del Mediterrani i contemplar tota la riquesa marina, un dels millors llocs són les Illes Columbretes. Aquest parc natural es troba a 48 quilòmetres de la costa de la província de Castelló i té una gran riquesa en els seus ecosistemes, tant terrestres com marins. Es tracta d'un lloc perfecte per a practicar el busseig i contemplar la quantitat de joies que es troben sota la mar.

A més dels parcs naturals, existeixen molts altres espais, reserves i paratges naturals privilegiats que val la pena descobrir. Alguns exemples a la província de València són els Charcos de Quesa, unes piscines naturals on podràs gaudir d'un bany envoltat de naturalesa; o l’Alt Túria, un espai ple de flora i fauna en el qual respirar aire pur i fer diferents rutes senderistes per a descobrir el lloc. Alacant, per la seua part, pot sorprendre't amb racons dedicats a la naturalesa com el Palmerar d’Elx o les Fonts d’Algar a Callosa d’en Sarrià. Els Estanys d’Almenara o el Salto de la Novia de Navajas t’esperen,  d'altra banda, a la província de Castelló. 

Aquests són només alguns racons de la gran quantitat d'espais, reserves i parcs naturals que té la Comunitat Valenciana. Només has d'endinsar-t’hi i descobrir-los. Per quin comences?

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Costa
Protegits
Jardins
Altres
Paratges
Reserves
Parcs naturals
Serres
Parcs

Inspira't

La Comunitat Valenciana és una destinació inclusiva i treballa dia a dia per a oferir més plans a l'abast de tots. Descobreix algunes experiències de turisme accessible que ja es poden gaudir al nostre territori!
Mira la Comunitat Valenciana a través de l'objectiu de la teua càmera i immortalitza cada instant. Aquesta destinació amaga molts llocs que et sorprendran.
La Comunitat Valenciana t'espera amb més de 200 quilòmetres de vies verdes. Gaudeix de la pau, de la tranquil·litat i de la naturalesa en entorns inigualables.
Et convidem a gaudir d'un viatge per la matèria primera de la Comunitat Valenciana. Viuràs una experiència exclusiva que t'acostarà a la nostra terra, la nostra naturalesa i les nostres arrels.
Et convidem a gaudir d'aquest viatge per les vinyes de la Comunitat Valenciana. Serà una experiència gastronòmica i mediterrània que mai oblidaràs.
La comarca de l’Alcoià, también conocida como la Hoya de Alcoy, es una región llena de naturaleza, muy montañosa y perfecta para los amantes del senderismo. Cuenta con tres parques naturales: la Sierra de Mariola, la Font Roja y la Sierra de Aitana. Hoy te hablaremos de la ruta del Camí del Geladors, de la que parte de su trayectoria transcurre por la Font Roja.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions