Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
Castelló/Castellón
castellón

Blogs en video

La província de Castelló ens ofereix en cadascun dels seus racons una combinació meravellosa entre interior i costa, així com els seus pobles i ciutats. El seu patrimoni històric de primer nivell i les seues espectaculars platges converteixen Castelló en una destinació única i inoblidable.

Endinsar-nos en la seua costa ens farà descobrir infinites platges d'arena fina banyades per les agradables aigües cristal·lines del Mediterrani. Cales on perdre's i envoltar-se d'una naturalesa salvatge i captivadora.

Però si el que busquem és sentir-nos part de la seua naturalesa, Castelló també pot oferir-nos un ecosistema únic, com el del Parc Natural i Reserva Marina de les Illes Columbretes. Es tracta d'un dels espais insulars amb major interés ecològic del Mediterrani. Està format per un conjunt d'illots d'origen volcànic reunits entre si en quatre grups que representen el millor exemple de vulcanisme de la nostra terra.

El contrast dels seus paisatges és una de les característiques que més sorprén el viatger quan coneix Castelló ja que, malgrat ser una província costanera, és la segona més muntanyenca d'Espanya. Un exemple d'això el trobem en la majestuosa muntanya Penyagolosa que, amb els seus més de 1.800 metres d'altura, s'ha convertit en un dels pics més alts de la Comunitat Valenciana.

Això sí, visitar Castelló també implica descobrir cadascun dels pobles i ciutats que formen el seu encantador interior. Molts d'ells són verdaders tresors medievals on et sentiràs com a casa des del primer moment. Els seus costums i la seua manera de viure han perdurat en el temps i hui ens ofereixen una visió més autèntica de la vida.

I un viatge no és un viatge si no t’impregnes de la cultura i la gastronomia de les seues terres. La varietat dels seus arrossos, la frescor del seu peix de la llotja, l'autenticitat dels seus embotits i dolços i la seua històrica tradició culinària donen lloc a plats tan saborosos com el “rossejat”, l'olla de la Plana o l'emblemàtic “tombet”.

L'autenticitat dels productes de la seua horta també és un senyal de distinció de la província de Castelló. L'exquisitat de les seues taronges, de les seues carxofes o del seu oli compten amb el reconeixement de Denominació d'Origen.

D'altra banda, el llegat històric de cadascun dels seus municipis representa la riquesa de la seua cultura, única per la seua varietat en contrastos. Des dels seus orígens, pels seus territoris han passat nombroses civilitzacions que han deixat la seua empremta i han determinat el transcurs de la seua història.

Des de les pintures rupestres d’Art Llevantí, les quals han sigut declarades Patrimoni de la Humanitat, fins a les imponents esglésies cristianes passant per ibers, grecs, fenicis, romans i musulmans, el resultat no podia ser altre que un conjunt arquitectònic i cultural valuosíssim.

Després de descobrir la bellesa dels seus paisatges, de la seua cultura, dels seus contrastos i de les seues gents, no tenim cap mena de dubte que Castelló és una destinació inigualable on perdre's i deixar-se portar.​​​​​​​

Troba

Nom
Municipis
Tipus
Empreses gestores
Vivendes turístiques
Cases rurals
Albergs turístics
Acampada en finca particular
Hotels
Campings
Centres BTT
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Escoles d'espanyol
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Fires i congressos
Golf
Monuments
Museus
Nàutica
Oficines de Turisme
Parcs d'oci
Platges
Rutes
Transports
Webcams
Zones d'interior

Inspira't

Visitar coves és molt atractiu: es mescla la curiositat per descobrir què podem trobar baix terra amb l'especial il·luminació que se sol trobar en aquests enclavaments. Et preparem una completa llista de coves de la Comunitat Valenciana perquè gaudisques d'aquests espais tan interessants en la teua pròxima escapada.
Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?
Com cada any, el primer diumenge de les Festes de la Magdalena, Castelló celebra la seua tradicional “Romeria de les Canyes”. Acte que congrega a milers de castellonencs per a pujar a l'ermita de la Magdalena i rememorar els orígens de la ciutat.
Et convidem a descobrir un dels paisatges urbans més característics de Benicàssim, t'encantarà passejar admirant aquestes viles!

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions