• Valencia (Provincia) - València
  • Arroces

Veure la recepta en vídeo

La paella valenciana necessita poca presentació, és tot un símbol del nostre territori! Aprén a preparar-la sense dificultat. El secret és cuinar-la amb carinyo!

 

La paella valenciana és el plat més internacional de la nostra gastronomia, fins i tot compta amb un emoji propi! A la Comunitat Valenciana es prepara normalment com una deliciosa excusa per a una reunió entre amics o amb la família, i és el plat per excel·lència de les celebracions especials. La seua elaboració és tot un ritual en el qual el cuiner comparteix conversa amb la resta de comensals, que esperen amb paciència que tot es cuine al punt.

Com en tota recepta, existeixen variacions que depenen de l'època de l'any o els gustos del cuiner... Encara que els passos a seguir i els ingredients principals sempre són els mateixos! La versió més estesa es prepara amb pollastre, conill i verdures de la nostra horta. Algunes varietats vegetals es cultiven quasi exclusivament per a preparar-la, com el garrofó o la tavella! Per descomptat, utilitzar Arròs de València Denominació d'Origen és la millor opció.

T'animem a descobrir com es prepara la paella valenciana i a cuinar-la. Es convertirà ràpidament en una recepta guanyadora! La forma més tradicional utilitza foc de llenya, però segur que pots adaptar aquesta recepta de paella a la teua cuina sense problemes. Et suggerim acompanyar-la amb vi valencià i finalitzar aquesta experiència amb mistela i un trosset de coca, un viatge gastronòmic a la Comunitat Valenciana que et transporta a través dels sentits!