Galeria Multimèdia

L'art rupestre continua viu a Millares.

Al terme municipal de Millares es troben diversos abrics que formen part de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni Immaterial de la UNESCO en 1998. Enclavats en un entorn d'alt valor ecològic, aquests abrics ens permeten apuntar-nos al passat i observar petjades de com vivien els humans fa milers d'anys.

L'Abric dels Chorradores és un dels més destacats a Millares. Es troba a la partida d'Ombrías, on s'obri una xicoteta cavitat. Dins trobaràs restes d'activitat humana de fa 6.000 anys! Aquest abric és un exemple d'art rupestre llevantí en el qual s'aprecia una escena de recol·lecció de mel. Veuràs una figura humana que grimpa per una corda envoltada d'abelles que volen al seu voltant.

Un altre dels llocs que alberga exemples d'art rupestre és l'Abric de Vicent. Situat al Barranc del Tambuc, on també s'han trobat icnites de dinosaures. Ací es reflecteixen les principals característiques de l'art llevantí. Hi ha dues escenes de caça, una amb un grup d'arquers que envolten un cérvol i una altra amb un caçador que segueix el rastre de sang d'una cabra ferida. S'aprecia l'expressivitat dels protagonistes, el naturalisme de les figures i la fidelitat en la representació dels animals.

Acudeix a visitar les mostres d'art rupestre en l'arc mediterrani que s'obrin al públic: és una oportunitat única per a conéixer el llegat de la Prehistòria que, per sort, ha arribat fins als nostres ulls.