Visita el Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant i gaudeix de la seua col·lecció d'obres i de la bellesa del palau que les alberga.
Més informació

El Museu de Belles Arts d'Alacant (MUBAG) és un dels museus més importants de la ciutat. Alberga obres cedides per la Diputació Provincial i cobreix l'art alacantí del període comprés entre l'Edat mitjana i els inicis del segle XX.

Un dels majors atractius per a visitar el museu és gaudir de l'edifici en el qual se situa. El Palau Gravina és un palau del segle XVIII que va viure un ampli procés de rehabilitació abans d'albergar el MUBAG. És una casa de tipologia palatina, propietat en els seus inicis del Comte de Lumiares, que es va construir sobre les ruïnes d'edificis derrocats durant la Guerra de Secessió.

La façana del Museu de Belles Arts d'Alacant és magnífica, i a l'interior les arcades de la planta baixa creen un entorn diàfan, que en el passat servia per al depòsit de mercaderies del port. L'escala principal, elegant amb la seua volta, distribueix l'espai entre la planta noble i la de servei.

I quins artistes podem trobar al MUBAG? Representants de l'art alacantí com Joaquín Agrassot, Emilio Varela, Fernando Cabrera o Plácido Francés, entre molts altres. També s'organitzen exposicions temporals, que fins ara han abastat temes tan variats com l'abstracció mediterrània o l'univers femení de finals del s. XIX i principis del s. XX.

Visitar aquest museu a Alacant significa submergir-se en el millor art local que, a la vegada, és universal. Acosta't al centre històric de la ciutat a gaudir d'un edifici imponent i la seua col·lecció de valuoses obres.