Torre del Rellotge

Main image

Multimèdia Gallery 

Vine a conéixer un dels edificis més emblemàtics del Pinós. Benvinguts a la Torre del Rellotge!

En el municipi de El Pinós, s'alça un majestuós edifici que marca el dia a dia dels habitants. Ens referim a la Torre del Rellotge, situada en el mateix carrer a la qual li dona nom. Hui dia llueix com a guardià del poble amb el seu vibrant campanar.

La història del rellotge es remunta a l'any 1887, quan l'alcalde del municipi encarrega el projecte de la torre a un arquitecte alacantí. El rellotge va ser portat acuradament des de Madrid i la seua maquinària es compon de tres campanes, quatre esferes, els pesos i un campanar.

En l'actualitat, aquest rellotge continua sent manual i funciona amb tres pesos: de 500, 200 i 100 quilos. El primer marca les hores; el mitjà, els quarts, i el tercer manté el funcionament del rellotge, al qual cal donar corda cada 24 hores.

El Pinós és una localitat coneguda antigament com a Cases de Costa. Els seus orígens la situen en l'Edat del Bronze, ja que els jaciments del voltant així ho confirmen. Vine a conéixer la història d'aquest xicotet poble d'Alacant.