Galeria Multimèdia

En esta ruta descobrirem les comarques del Baix Segura i el Baix Vinapoló. Es tracta d'un territori litoral pla i dotat de sòls d'una extrema fertilitat agrícola. El paisatge socioeconòmic actual està dibuixat pels servicis, la indústria, el turisme i la construcció, i l'agricultura a temps parcial dels cítrics junt amb alguna que una altra taca d'horta familiar. I la costa, evidentment, amb les dunes més belles del litoral valencià a la zona de La Mata, Guardamar del Segura i Santa Pola. Hi ha costa, platges, bon peix, una vega antiquíssima, muntanyes que trenquen la monotonia de la plana, ciutats monumentals com Orihuela i Elx. Hi ha de tot, fins a un ferrocarril abandonat d'Albatera a Torrevieja reconvertit en via verda, un clima immillorable i el mar.

Serà perquè s'assembla a un paradís el conjunt de les dos comarques pel que tanta gent ha triat viure ací, entre palmeres. El paisatge del Baix Vinalopó i el Baix Segura, hereu dels ibers, romans, àrabs i dels nouvinguts cristians, és un el verger semblant a un paradís en la terra, com ho proven les tres zones humides: llacunes de La Mata i Torrevieja, Fons i salines de Santa Pola, que són parcs naturals des de la dècada dels noranta, a més,zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
D'Orihuela a Elx, passant per Sant Miquel de les Salines, Els Montesinos, Torrevieja, Guardamar del Segura, San Fulgencio, Dolores, Catral, Crevillente i Santa Pola.
Mapa
Mapa de la ruta