Ermita de Sant Sebastià

Main image

Multimèdia Gallery 

El seu origen es remunta probablement S.XIV. el dia 20 de gener tots els veïns del poble de Murla acudeixen a la romeria a la ermita de San Sebastià on es celebra un dia de festa. Es l’ermita mes antiga de la Comunitat Valenciana.

 

Situada a la part baixa del Cavall Verd, pintada de blanc entre el verd de la muntanya, presideix i protegeix, segons la creença del popular dels més devots, el terme municipal de Murla de les males pluges i les plagues. Allí hi trobem un retaule d'estil neoclàssic amb la imatge del sant patró de Murla,

acompanyada de la de Sant Roc i la de Sant Antoni del Porquet. Aquesta ermita la trobem per primera vegada documentada al segle XVI en la visita de San Juan de la Ribera a l'any 1577, encara que el seu origen és molt possiblement del S. XIV, quan a causa de la malaltia de la pesta es va estendre la devoció per aquest sant, Sant Sebastià.

Diverses investigacions ens diuen que aquesta podria tractar-se de la ermita més antiga de la Comunitat

Valenciana. Sant Sebastià és el sant protector de tots aquest mals, les plagues i les pluges i per això la ermita està situada en la part alta del poble, per poder protegir a Murla.


Més informació

Una altra informació

Vols conéixer Murla en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/murla

Horari

Abierto en horario de misa.