Galeria Multimèdia

En esta ruta descobrirem en primer lloc part de la ruta del Comtat. Entre les seues muntanyes, rius i barrancs, cada poble i poblat ha pogut triar entre un mostrari envejable de possibles llocs d'assentament: vessants d'ombra o de solana, turons, foies, penyals, terrasses fluvials, riberes de riu... Assentaments decidits amb finalitats productives, defensives, de control, de millor aprofitament de l'orientació per qüestions climàtiques, o per a fer-se servir de fonts i brolladors d'aigua pròxims. Els paisatges que pinten estos paratges de muntanya i els seus pobles s'adornen amb hortes menudes en les terrasses fluvials dels rius, i amb un meravellós mosaic de bancals amb murs de pedra seca cultivats, principalment, per les sagrades oliveres, els ametlers i el cirerer, en les vessants de cada muntanya.

Després entrarem en les muntanyes i valls interiors de la Marina Alta. El viatger descobrirà la seua lluminositat, els seus harmoniosos paisatges i la seua privilegiada situació prelitoral, fet este que permet gaudir de la muntanya, mentres la vista recrea la línia blava de les aigües del Mediterrani. Al llarg de la ruta descobrirem Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar... valls interiors on florix al final de cada hivern l'ametler i la flor del cirerer anuncia la primavera.
#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
De Cocentaina a Calp, passant per Benillup, Almudaina, Planes, Vall de Gallinera, La Vall d'Alcalà, la Vall d'Ebo, la Vall de Laguar, Orba, Benidoleig, Pedreguer, Dénia, Xàbia, Teulada i Benissa.
Mapa
Mapa de la ruta