Galeria Multimèdia

Diuen d'ella que és una festa extraordinària en el món. Descobreix tots els detalls de la benedicció dels Sant Gils.

El primer cap de setmana de setembre, Enguera fa olor de fenoll, una aroma que anuncia la celebració de la seua Festa d'Interés Turístic Autonòmic, els Sant Gils. En aquesta cita, els xicotets són els protagonistes. I és que més de 1000 xiquets, acompanyats dels seus familiars, recullen el fenoll dels camps de la destinació per a elaborar els Sant Gils. Aquests consisteixen en porres, creus, diferents figures o rams que destaquen i competeixen, sobretot, pel seu enginy artístic. Entre tots ells, la tradició premia el més llarg i el més creatiu.

Els xiquets beneeixen els seus Sant Gils en la Plaça de l'Església i, després, els transporten fins al convent. A més, en aquest lloc, es programen diferents actes i activitats, com són el lliurament dels premis, tallers i jocs. Un programa al qual també se suma la Fira de Turisme, Artesania i Comerç o la concentració de punta al coixí.

L'origen de la festa es remunta a 1862, primer any de què hi ha constància de la seua celebració en la revista El Museu Universal amb un gravat que reprodueix el multitudinari acte.

Enguany, la cita tindrà lloc el 31 d'agost i l'1 de setembre. El primer dia hi ha programats un campionat d'escacs, tallers infantils, l'Eucaristia de Sant Gil i la desfilada del fanalet. El segon està pensat per a gaudir de la IX trobada de punta al coixí i artesania del fil, la benedicció dels Sant Gils, la desfilada fins al convent, una visita guiada pel poble, tallers infantils i, per a concloure, el lliurament de premis amb globotà. T'ho perdràs?


*És recomanable consultar prèviament la informació de l'esdeveniment.

Més informació
Horari

Primer fin de semana de septiembre

Data d'inici

02/09/2022

Data finalització

04/09/2022

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic