Galeria Multimèdia

Descobreix un dels museus d'Enguera més complets i interessants: el Museu Arqueològic.
Més informació
Època

Prehistoria, íbera, Edad Media

Enguera compta amb diversos museus que mereixen una visita: el Museu Etnològic n'és un i una altra de les opcions és el Museu Arqueològic, situat a l'antic edifici de Correus. Aquest edifici es va construir en 1929 i es va rehabilitar com a museu en 2007, conservant la seua façana original d'estil neoclàssic.

Aquest museu consta de 3 plantes que alberguen tot tipus de materials paleontològics i arqueològics que s'han trobat als diferents jaciments de la Serra d'Enguera. La primera planta correspon a la Pinacoteca Municipal i a serveis del museu com laboratoris i despatxos. Aquesta pinacoteca ofereix exposicions temporals i obres de la família Garnelo.

A la segona planta es troba l'exposició de fons arqueològics, elements de referència per a qualsevol apassionat de la prehistòria que vulga conéixer el passat de la Comunitat Valenciana. Moltes de les peces que s'hi exposen tenen la categoria d'úniques, i la part més cridanera d'aquesta mostra correspon a materials de l'època ibèrica. El jaciment arqueològic del turó de Lucena ha sigut el principal proveïdor d'objectes decoratius i restes ceràmiques per a la col·lecció.

Un dels elements més destacables de l'exposició és un conjunt de gots de pisa gòtica valenciana trobats a la Coveta Santa. Si et preguntes què veure a Enguera, no perdes l'oportunitat de visitar aquest museu i aprendre de manera dinàmica i entretinguda gràcies a objectes amb milers d'anys d'antiguitat.