Blogs en video

Enguera és una destinació on naturalesa, història i gastronomia es donen la mà per a acompanyar el viatger en un trajecte màgic i sorprenent. T'abelleix descobrir-ho? T'esperem!


La Comunitat Valenciana és terra, entre moltes altres virtuts, de naturalesa, vida i paisatges de somni. Paisatges que ens remeten a les postals de conte que sempre imaginem descobrir. T'animem que deixes d'imaginar i t'atrevisques a viure la màgia d'una d'eixes destinacions de postal: benvingut a Enguera!

Barrancs, boscos mediterranis i turons impulsen els batecs d'Enguera, la capital de la comarca de la Canal de Navarrés. Un lloc on perdre's per senderes plenes de naturalesa, admirar les seues cases senyorials o viatjar en el temps a través de la petjada de diferents èpoques. Per a gaudir d'Enguera, has de deixar-te portar. T'atreveixes?

Què fer a Enguera

Parlar d’Enguera és parlar d'història. Per a mostra, els seus dos museus. La primera parada, el Museu Arqueològic d’Enguera, on podràs contemplar restes del jaciment prehistòric de la serra d'Enguera. El Cretàcic, l'Edat de Bronze, la influència ibera… tot un viatge de civilitzacions que mostra la riquesa patrimonial d'aquesta destinació. No obstant això, si el que vols és endinsar-te en la cultura enguerina i sentir-te com un autèntic local, et recomanem que visites el Museu Etnològic d’Enguera i conegues la seua essència, la seua màgia i la seua esplendor.

La història d'Enguera va més enllà. Perd-te pels seus carrers, troba't amb les cases senyorials de les seues muntanyes, sorprén-te amb la seua increïble Església Arxiprestal de Sant Miquel Arcàngel, descobreix el convent dels Carmelites Descalços… i enamora't d'una destinació que, sens dubte, té molts racons per a sorprendre't. Un d'ells és el seu magnífic castell, declarat Bé d'Interés Cultural, que es troba enfilat a un turó des del qual gaudir d'unes vistes espectaculars. Entre les seues restes s'han trobat tresors com fragments ceràmics del segle IX. Aquest lloc té molta història que contar!

A més, la naturalesa és un altre dels imprescindibles d'aquest lloc. I és que la serra d'Enguera és un verdader regal per als teus sentits. Contemplaràs la infinitat del color verd, inspiraràs aire pur, escoltaràs la vida i estaràs molt prop de tocar el paradís. Podràs fer-ho, per exemple, en el Paratge Natural del Barranc Carrasca-Gallet, un dels punts amb més valor paisatgístic i millor conservat d'aquest conjunt muntanyenc, o en la seua ruta de l'aigua, amb brolladors, fonts i paratges que et deixaran sense alé.

D'altra banda, la tradició. La major representació d'aquesta arriba el primer cap de setmana de setembre amb les festes de Sant Gil, en la qual els xiquets en són autèntics protagonistes. Els xicotets acudeixen en processó a l'església amb les seues ‘santgils’, és a dir, figures, creus i rams elaborats amb fenoll i amb ajuda dels adults, per a aconseguir la seua benedicció. Una celebració que, al seu torn, coincideix amb la fira de comerç i artesania.

I el colofó per conéixer bé Enguera és, com en qualsevol destinació de la Comunitat Valenciana, la seua exquisida gastronomia. Et recomanem que sorprengues el teu paladar provant l'oli d'oliva de la Cooperativa del Camp, la mel, el vi i un saborós gaspatxo. T'encantaran!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Campings
Compres
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions