Multimèdia Gallery 

La Concòrdia es troba a 15 km del casc urbà de Llíria en direcció a Alcubles i és una de les millors zones de la comarca de Camp de Túria per a la pràctica del senderisme. El paratge compta amb quatre senderes de petit recorregut senyalitzats i homologats. D'aquesta manera es pot fer esport gaudint de la naturalesa i al mateix temps, passar una bona estona o un dia complet. Es pot trobar fauna autòctona, visitar un jaciment ibèric i gaudir de les fantàstiques mostres d'arquitectura rural.

El paratge és un sistema muntanyenc que pertany a la serra Calderona (primers contraforts del sistema Ibèric). Presenta una biodiversitat molt rica a força de vegetació característica del clima mediterrani: carrasques, pinedes i matolls de romaní, bruc i llentiscle. De la fauna, destaquen mamífers com senglars, raboses, conills, llebres; rèptils com a fardatxos i serps; i aus com a àguiles, falcons, mussols, perdius i guatlles.

Recórrer aquesta partida rural, la més gran del terme municipal de Llíria, a més d'un viatge per la naturalesa, suposa un viatge per la història ja que els ibers van habitar el paratge. El Castellet de Bernabé mostra la forma de vida d'un poblat iber dependent de Edeta. Més prop de l'actualitat, el paratge ofereix excel·lents mostres d'arquitectura rural com el Mas del Frare, la Casa de Camp, el Mas del Jutge, i llogarets com els Cellers de Camp, a més de corrals, masies i aljubs.

Existeix la possibilitat de recórrer aquest paratge mitjançant les quatre rutes de senderisme senyalitzades i homologades: PRV-257 ruta dels Bodegues, PRV-258 ruta del Cavalló de l’Olivera, PRV-259 ruta del Barranc del Gasque i PRV-260 ruta dels Fornillers. A més, per aquest paisatge discorre l'itinerari eqüestre IE-005 Llíria-Muntanyes de la Concòrdia, un dels més complets, amb serveis d'allotjament, restauració, lloguer de quadres i de cavalls.

Més informació
TIPUS

Paratges