Galeria Multimèdia

Si et preguntes què veure a Altura, acosta't a la Plaça de Sant Miquel a visitar l'Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel.

L'església va acabar de construir-se a la fi del segle XVIII, concretament en 1789. Compta amb una cúpula que es va esfondrar un any després i va ser reconstruïda amb les característiques teules blaves i blanques que encara veiem hui dia.

Trobaràs aquest temple religiós dins del recinte tancat d'Altura, al seu nucli urbà. El seu estil és neoclàssic i des de l'exterior podem apreciar uns contraforts per damunt de les capelles laterals. En entrar, ens topem amb una planta de tres naus dividida en quatre trams. La coberta és de volta de canó i la cúpula ovalada; com a curiositat, la cúpula es va esfondrar en 1880 i va ser reconstruïda 4 anys més tard.

Les pilastres es decoren amb sanefes vegetals i a les petxines podràs apreciar pintures de quatre arcàngels; as trams de la volta hi ha pintures que representen els misteris gloriosos.

Si hi ha alguna cosa a destacar a l'interior de l'església és el retaule de Sant Miquel del segle XV, portat des de la Cartoixa de la Vall de Crist. També alberga un enorme orgue del segle XVIII.

El campanar que forma part de l'església és una bella torre de planta hexagonal formada per dos cossos i rematada per una xicoteta cúpula. Al seu segon cos trobem 7 campanes i una matraca que té més de 200 anys d'antiguitat.

Visita aquesta església neoclàssica i admira les pintures i imatges que guarda en el seu interior, com la Verge de Gràcia, patrona de la vila, amb un policromat del segle XV. I si et quedes amb ganes de més, no oblides passar per la Cartoixa de Vall de Crist, un antic monestir amb molta història.