Galeria Multimèdia

Una ruta per a descobrir les millors vistes panoràmiques i riquesa botànica de la Serra Calderona.

La ruta del Rodeno i els Amitges és una ruta moderada-alta que ofereix dos itineraris circulars en els quals descobrir la riquesa botànica i les vistes panoràmiques del paisatge del Parc Natural de la Serra Calderona en els seus 13,5 km i 305 metres de desnivell.

Comença a la Casa de la Senyoria i deixa arrere el nucli urbà pel camí que realitzaven els Comtes d'Olocau fins a la Font del Frare, tram compartit amb la Ruta Geològica. Quan aquestes senderes se separen ens endinsarem en la zona més alta del municipi d'Olocau i seguirem fins a trobar el tram circular dels Amitges que s'inicia al costat del corral del sentig.

El segon tram circular comença prop del corral del Rodeno i és un tram d'important riquesa vegetal i paisatgística. Us deixarà sense paraules la Quebrantà Rodeno del Cantal i la panoràmica del Castell del Real. En finalitzar aquest tram circular us trobareu de nou la Font del Frare i tornareu pel mateix camí de l'inici al nucli urbà d'Olocau.

L'arbre més representatiu de la ruta és el pi; en dues espècies, el pi blanc (pinus halepensis) i el pi roig (pinus pinaster), el canvi de l'una a l'altra us indicarà el canvi de tipus de sòl.

Per a més informació pots posar-te en contacte amb la Tourist Info d'Olocau.

#CARACTERÍSTIQUES