Assaborir a poc a poc el nostre territori és possible a través d'una sèrie d'experiències gastronòmiques tan variades com els nostres paisatges. Vine a descobrir-les!

Les experiències gastronòmiques a la Comunitat Valenciana et permeten, provant plans molt diferents, anar coneixent Castelló, València i Alacant d'una forma deliciosa. ¡El turisme gastronòmic i l’enoturisme en xicotetes dosis són grans opcions per a connectar amb paisatges, xicotets pobles i grans ciutats!

Descobreix la nostra oferta d'experiències gastronòmiques i tria entre opcions que et permetran descobrir paisatges i assaborir productes al seu lloc d'origen.

Menjar a Castelló

Castelló pot presumir de grans vins amb Indicació Geogràfica Protegida i d'olis d'exquisits matisos de sabor elaborats amb varietats d'oliva autòctones. També de localitats on la carxofa o el llagostí s'han convertit en autèntiques delícies que inspiren rutes de tapes i un altre tipus d'experiències molt interessants.

La gastronomia típica de Castelló inclou “arrossets” mariners, olles potents, i alguns dolços i postres que fan gust de carabassa, moniato i cítrics. I és que les taronges no només omplin el seu paisatge, també es traslladen a la taula. I no podíem oblidar la perfumada tòfona negra, un tresor subterrani que sobretot es cultiva a l'Alt Maestrat i que, amb el fred, ens permet gaudir de receptes i activitats que sorprenen.

Turisme gastronòmic a València

No pots començar la teua llista d'experiències gastronòmiques a la Comunitat Valenciana sense buscar algú que t'ensenye els secrets d'una paella, per a aprendre quins són els millors productes i tots els rituals existents entorn d'aquest plat. Tampoc pots oblidar l'orxata elaborada amb xufa amb denominació d'origen. Aquesta beguda deliciosa també està molt vinculada al món rural, i el seu cultiu forma part d'un paisatge, el de l'horta al voltant de la ciutat de València, realment bell.

A més, no deixes de buscar informals i divertides rutes de tapes.A l'interior, podràs provar olis i grans vins com els de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, amb forta personalitat i sabors inoblidables.

Gastronomia d’Alacant

Menjar a Alacant és una experiència gastronòmica en si mateixa, a través de peixos, arrossos, espècies com el safrà perfumant grans arrossos o ingredients de preparació tan artesanal com la nyora. I a més Alacant, amb temples del producte com el seu Mercat Central, és una província en la qual l'alta cuina ha florit d'una manera increïble. I els seus grans cellers bé mereixen una visita en la qual aprendre a assaborir i descobrir el paisatge del qual s'obtenen moscatells i fondellols!

Les experiències gastronòmiques a la Comunitat Valenciana són variades, divertides, saboroses, de temporada i tremendament didàctiques. Tria i converteix-les en l'excusa per a escapar-te a recórrer el nostre territori!