Galeria Multimèdia

Recorre el parc natural de la Serra Calderona en el seu vessant més geològic i paisatgístic.

Aquesta ruta és un trajecte circular de 8 km, 170 metres de desnivell i dificultat alta, ideal per al senderista experimentat a la recerca d'un nou repte. No obstant això, també ofereix una opció més curta que permet que els encants de la Serra Calderona siguen accessibles per a tota mena d'excursionistes.

La ruta comença a la Casa de la Senyoria, casa pairal del s. XVIII construïda pels comtes d'Olocau. Després d'abandonar el nucli urbà, podràs gaudir d'una vista privilegiada de l'Arquet, l'única arcada en peus del que va poder ser un aqüeducte romà, encara que les restes que s'observen són d'una reconstrucció del s. XVIII-XIX. El següent tram del camí coincideix amb el que realitzaven els comtes d'Olocau a principis del s. XIX per a accedir a la Font del Frare, font construïda per Didac de Fenollet, comte d'Olocau, on agradava passejar a la noblesa les tardes d'estiu. Una mica més amunt trobarem la Quebrantà del Frare, un trencament format per l'acció de les aigües subterrànies en les roques calcàries. Una vegada en el cim deixarem enrere la pista i ens endinsem per sengles ancestrals per les quals es recorre un trajecte muntanyenc en el qual aclaparen els barrancs abancalats amb garrofers i oliveres, que van ser durant molts anys el principal pilar de l'economia olocaunia. Els accidents geològics no estan senyalitzats, així que sols ulls experts podran gaudir de les seues formes i trencaments.

Per a finalitzar el trajecte descendirem fins al barranc del Carraixet, tornarem a Olocau per l'antic camí d'entrada al poble pel sud, tram compartit per la Ruta de Pedralvilla, on podrem observar l'anomenada presa del "va riure fantasma", pel fet que només porta molta quantitat d'aigua quan plou i unes setmanes després.

Durant el recorregut ens trobarem amb aljubs per a recollir aigua de pluja i diverses basses utilitzades per a la fauna local. Molta atenció al costat de la bassa del Collado Cutxara que hi ha restes de fòssils marins, un testimoni únic d'un temps remot i un món diferent de l'actual.

Per a més informació pots posar-te en contacte amb la Tourist Info de Olocau.

Més informació
TIPUS

Serres

Reserves

Parcs

Protegits

Paratges

#CARACTERÍSTIQUES
Documents PDF