Multimèdia Gallery 

Visita un dels temples religiosos més singulars de la Costa Blanca. Una església moderna i d'estil neobarroc que et sorprendrà pels seus detalls.

L'Església de La Mare de Déu del Consol d'Altea és el principal (però no únic) edifici religiós de la localitat. La trobaràs a la Plaça de l'Església, al barri antic, una zona plena d'encant i història. L'església està envoltada de cases blanques, botigues d'artesania i deliciosos bars i restaurants. A més, a pocs metres et toparàs amb un mirador des del qual pots observar la zona costanera d'Altea i la immensitat de la mar.

L'origen d'aquesta església és una parròquia d'inicis del segle XVI. No obstant això, l'edifici tal com el coneixem ara es va edificar entre 1900 i 1910, amb un estil arquitectònic neobarroc que es manté hui dia, malgrat uns lleus retocs a la fi del segle XX.

La construcció segueix l'esquema jesuític de planta de creu llatina i el seu espai interior ha sigut decorat amb motius clàssics i florals daurats. Una de les coses que més crida l'atenció als seus visitants és l'imponent contrast entre les parets blanques i els acabats daurats resplendents, que tenen un efecte del tot enlluernador.

Per fora podem apreciar la cúpula coberta amb teules blaves, típica de la zona llevantina. L'accés a l'església és gratuït i, sens dubte, aquest temple és visita obligada si t'endinses en el barri antic d'Altea. Una zona preciosa que et submergirà de ple en l'ambient més bohemi i mediterrani. Recorre els carrers empedrats i en costa, admira el paisatge i, quan arribes al punt més alt, l'església t'estarà esperant.