Multimèdia Gallery 

El Vinalopó recorre lentament el paratge de Los Algezares d'Aspe, abans de rendir les seues aigües intermitents al Mediterrani. Este riu és justament un dels responsables de la riquesa geològica, cultural i natural del lloc. Llomes, rambles, castells i terrasses, donen recer a rabosots, genetes i fagines, que conviuen en llibertat entre margallons i arços negres.

Los Algezares és un paratge ocupat des de la Prehistòria fins al moment present. I prova d'això és el seu ric patrimoni encapçalat pel poblat islàmic fortificat conegut com el Castillo del riu, així com la seua necròpolis, el jaciment romà de Quincoces, l'ibèric Alt de Jaime, i el Tabayá amb vestigis de l'Edat de Bronze.

Les condicions climàtiques de Los Algezares han propiciat el creixement d'espècies com el llentiscle, l’arç negre i el coscollar. I per descomptat la timoneda, dominada per xicotets arbustos llenyosos com el tomaní, el timó, l'estepa i el romer, que servixen de llar a mosteles, rabosots, genetes, turons i fagines. En el paratge hi ha també més d'un centenar d'espècies d'aus en perill d'extinció, com els aguilons cendrosos i d’estany o les àguiles perdigueres. En les zones humides del paratge, alguns trams del riu i en els tolls, conviuen amfibis i rèptils aquàtics d'interés especial.

Més informació
TIPUS

Paratges