Blogs en video

Aspe, a Alacant, és una localitat on la història ha deixat moltíssimes petjades que descobrir. Prepara la teua pròxima escapada i gaudeix de l'increïble patrimoni i paratges que hi trobaràs!


Aspe, a Alacant, és un lloc on la nostra herència àrab es deixa sentir i ens permet reconéixer monuments i restes arqueològiques de gran valor. A més, és un lloc perfecte per a apuntar-se a una festa tradicional o a un tour gastronòmic. Vine a descobrir-ho!


Què veure a Aspe

Aspe, junt al riu Tarafa, gaudeix d'un parc urbà on encara es poden trobar les petjades de les construccions de regadiu medievals, així que començar recorrent aquesta zona pot ser una gran idea. En el teu passeig podràs trobar tres aqüeductes, un d'ells de finals del segle XIX i conegut com el Canal de Hierro. També podràs veure antics safaretjos, molins de 1844 i ponts situats junt a castells com el d’Aljau, d’època medieval i una parada obligatòria en la teua ruta, ja que ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural.

Un altre paratge de gran valor i importància és el de Los Algezares, que reuneix totes les característiques per a convertir-se en la teua excusa per a visitar Aspe. Aquest punt ha sigut habitat des de temps prehistòrics, i encara s’hi pot veure un assentament d'origen musulmà, el Castell del riu, i la seua interessant necròpoli. Encara pots viatjar més arrere en el temps i descobrir restes romanes, ibèriques o de l'Edat del Bronze

La naturalesa a Los Algezares és un altre gran atractiu, i arbustos de tota classe serveixen de cau per a espècies animals com les mosteles o fins i tot les raboses. El birdwatching també pot ser un gran motiu pel qual desplaçar-se a Aspe, ja que en aquest paratge natural pots albirar àguiles cuabarrades o esparvers cendrosos i llacuners. I, per descomptat, les zones humides et donaran l'oportunitat de trobar amfibis i rèptils molt interessants.

Fer turisme a Aspe és submergir-se en carrers de traçat medieval amb una bonica col·lecció de panells ceràmics i xicotetes capelles o fornícules dedicades a diversos sants, o visitar el seu interessant Museu Històric. I no te’n vages sense provar les seues faves bollides, el trigo picao, els seus molts arrossos o les seues gatxamigues!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Espais naturals
Festes
Oficines de Turisme

Inspira't

Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
Les condicions climatològiques excepcionals de la Comunitat Valenciana fan que siga un lloc idealper al cultiu de gran varietat de fruites i verdures.
Alguna vegada t'has preguntat d'on ve la tradició del raïm de la sort per a acomiadar l'any? Sabies que la majoria del raïm de la sort que mengem a Espanya prové de la Vall del Vinalopó, a la província d'Alacant? T’expliquem l'origen d'aquesta curiosa tradició, única a Espanya.

Publicacions