Multimèdia Gallery 

Descobreix el passat d'Elx a través del seu Molí del Real. T'encantarà!

Al Parc Municipal d'Elx podem trobar part del seu passat, només has d'acostar-te fins al Molí del Real. Es tracta d'un antic molí del segle XVIII que va ser utilitzat fins a la dècada dels 40.

El Molí del Real data del segle XVIII, encara que alguns parlen del seu origen en l'època islàmica. Al principi, un salt d'aigua de la Séquia Major aconseguia moure els queixals del molí per a triturar el gra i transformar-lo, posteriorment, en farina. Més tard va passar a funcionar com a molí "maquinero", cosa que significava que qualsevol agricultor podia portar el seu gra per a moldre'l.

Vols saber una mica més sobre la seua història? Va ser de propietat privada fins a l'any 1957 i, a partir d'ací, es va utilitzar com a taller per a elaborar la famosa palma blanca, fins al segle XX.

Si parlem arquitectònicament del Molí del Real, podem destacar la seua façana oest, en la qual es poden observar uns contraforts units per dotze arcs de mig punt.

Sens dubte, és un lloc que val la pena visitar i en el qual coneixeràs una mica més sobre el passat d'aquesta bella ciutat.