Galeria Multimèdia

L'església que observem actualment no és la primera que es va construir al poble de Llíber. La que tenim davant dels nostres ulls va començar a ser edificada el 12 de desembre de 1859 i finalitzada el 1875.​

Si ens referim al primer temple cristià ens hem de remuntar l'any 1535, moment en què la població mudèjar (musulmans en territori cristià) són obligats a convertir-se al cristianisme passant a anomenar-se des d'eixe moment moriscos (musulmans convertits al cristianisme).

Parlem de temple cristià i no d'església perquè no fou un edifici construït per a tal finalitat, sinó que fou un edifici transformat i reconvertit a l'igual que havia passat amb els seus pobladors. En efecte, es tractava de l'antiga mesquita on, quan la població musulmana dominava el territori, anaven a rendir culte al seu Déu.

La que tenim ací davant, dedicada als sants Cosmé i Damià, és una església d'estil neoclàssic, de planta rectangular, amb una sola nau de tres trams i capelles laterals entre contraforts. A l'exterior i en un lateral vegem el campanar es tracta d'una torre de planta hexagonal de tres cossos.  

Més informació
Una altra informació

Vols conéixer Llíber en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/lliber