Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
Llíber
lliber

Blogs en video

A la Marina Alta i a la Vall de Pop al costat del riu Gorgos existeix un lloc on el raïm moscatell té un sabor tan dolç com evocadors són els paisatges en els quals creix. Descobrim junts Llíber?


Llíber, a Alacant, té molt a oferir al viatger que busca un punt d'interés històric, natural i gastronòmic. Tan sols el seu paisatge ja val la pena, i si el combinem amb tot el que els seus carrers i enclavaments han de contar, es converteix en una destinació experiencial a la qual apuntar-se sense demora. 

Què fer a Llíber

Existeixen restes de poblats ibèrics que ens donen una pista de la perfecció de l'enclavament per a establir-s’hi, i també per a visitar! Els àrabs van ser els següents a deixar rastres visibles -i visitables- com el Castell d’Aixa, als peus del qual trobem el poblat iber i al qual podem accedir a través d'una ruta senderista perfectament senyalitzada

Si ja t'has animat a caminar per l'entorn, et recomanem recórrer el Pla de Llíber, on admirar-te de la cura posada en el cultiu de la vinya i veure com canvien els colors del paisatge amb el pas de les estacions. I els teus passos poden portar-te a conéixer dos dels antics molins fariners que envoltaven la localitat en altre temps. 

I no oblides acostar-te a visitar els antics riuraus, alguns d'ells a la falda de la muntanya en la qual es troba Llíber, i altres, repartits en paratges als quals arribar des de la multitud de senderes que recorren la zona. Ja al poble, podràs tindre una visió àmplia i preciosa de tot aquest paisatge pujant pel seu camí del cementeri fins a arribar al Mirador de Llíber. 

En el nucli urbà és visita obligada la seua Església Parroquial dels Sants Cosme i Damià, antiga mesquita adaptada com ho han fet els seus pobladors al llarg de la història. Quant a què menjar a Llíber, el raïm i l'ametla són els ingredients amb els quals realitzar dolços licors com el moscatell o els saborosos carquinyolis. 

Encara que existeix una delícia amb una història molt curiosa que ens conta com va arribar a ser un producte tan tradicional en aquesta localitat Alacantina. Parlem de la sobrassada, que va arribar de la mà dels colons mallorquins que es van establir en aquestes terres en el segle XVII i és una autèntica delícia que no pots deixar de provar.

Ja has anotat tots aquests plans a Llíber? Tan sols has de triar data, posar-te calçat còmode i començar a gaudir de la brisa que recorre la vall.

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Cases rurals
Experiències
Monuments

Propostes de viatge

Publicacions