Almedíjar - Comunitat Valenciana

Almedíjar

Main image

En el cor de l'Alt Palància i enclavat a l'emblemàtica Serra d'Espadà trobem Almedíjar, un encantador municipi de la província de Castelló on els seus 250 habitants mantenen intacta l'essència de les seues tradicions i de la seua cultura.

Què fer a Almedíjar 

 Un recorregut pel seu barri antic és un regal per als cinc sentits, ja que encara podem trobar les restes de la muralla que defensava el poble a l'època medieval. Unes muralles que han sigut testimoni i són una mostra viva de la convivència entre les tres cultures que van habitar a Almedíjar: jueus, musulmans i cristians.

Caminar i descobrir, pas a pas, cadascun d'aquests barris i els seus contrastos és una experiència única. La població musulmana ocupava el nucli central d'Almedíjar fins a arribar a la part alta de la plaça de l'Església, on començava la part cristiana de la població. D'aquesta manera, al voltant de l'Església dels Àngels i Sant Joan Baptista, vivien els cristians.

Per la seua part, el barri jueu s'estenia per la plaça de Roser i la plaça de l'Ajuntament, passant per carrers tan representatius com Pastora, Calvario i Acequia.

La naturalesa d'Almedíjar és també una de les joies de la Serra d'Espadà, que ofereix al viatger multitud de paisatges irrepetibles com la Font del Canyar o les valls repletes de sureres, possiblement els més densos de tot el país. Alguns d'aquests exemplars acumulen més de cent anys d'història.

I aquest viatge no pot acabar d'una altra forma que no siga assaborint la gastronomia típica d'Almedíjar, protagonitzada pels seus productes de l'horta i del camp, així com pels seus formatges, coneguts internacionalment pel seu sabor i la seua gran qualitat.

Vine i descobreix tot el que aquest meravellós lloc té preparat per a tu i per als teus.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Zones d'interior

Inspira't

image
Situat al sud-oest de la província de Castelló, als últims contraforts del sistema Ibèric, es troba el Parc Natural de la Serra d’Espadà, el segon espai natural protegit més extens de la Comunitat Valenciana.
image
La província de Castelló presumeix de vins de qualitat comparables als de qualsevol denominació d'origen. Mig centenar de vins diferents produïts en terres castellonenques tenen el segell de qualitat i estan agrupats per la Indicació Geogràfica Protegida IGP Vins de les Terres de Castelló. Ets un amant de l'enoturisme?
image
Els senders de Gran Recorregut són camins que pertanyen a la xarxa europea de senders. Estan senyalitzats de manera universal amb marques roges i blanques, tenen una longitud superior a 50 quilòmetres i transcorren per tota classe de sendes, senderes, canyades, camins i pistes. Es tracta de rutes ancestrals recuperades per al gaudi dels usuaris que les recorren.

Notícies

Publicacions