Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés

Main image

Galeria Multimèdia

Vilafamés alberga un museu d'art contemporani amb una col·lecció tan àmplia, rellevant i sorprenent com pugues imaginar, una visita obligada en aquesta localitat!

El Museu d'Art Contemporani de Vilafamés, situat al Palau del Batlle, recull una col·lecció d'art tant cuidada com abundant, incloent noms d'increïble rellevància com Picasso, Oswaldo Guayasamín o Joan Miró i un bon nombre d'autors i autores les aportacions dels quals han creat un conjunt realment sorprenent.

Es tracta d'una institució creada en 1969 i que des de 1972 es troba a l'edifici actual, una obra d'art més que va ser construïda en el segle XV i que constitueix una valuosa mostra del gòtic civil valencià. En l'actualitat ha aconseguit una col·lecció de més de 700 obres en diferents suports i formats, algunes d'elles de verdadera avantguarda i elaborades per artistes que han marcat el panorama de la creació nacional i internacional.

La particularitat d'aquest increïble museu d'art contemporani situat a Vilafamés és que són els propis artistes els que cedeixen les seues obres. Res és comprat sinó que la col·lecció és dinàmica. Es tracta d'una verdadera raresa situada, a més, en un dels pobles més bonics d'Espanya, Vilafamés, famós pel seu castell d'origen andalusí, les grans roques a les quals s'adhereixen els habitatges tradicionals i fins i tot les pintures rupestres que s'han trobat en un abric al costat del castell.

El MACVAC de Vilafamés és perfecte per a culminar una escapada en la qual incloure visites a cellers locals o un bon dinar, com un arròs al forn cuinat dins d'una carabassa o una olleta. A més, als seus forns i pastisseries podràs provar la coca molla. Comença a planejar la teua visita!