Galeria Multimèdia

La Setmana Santa d'Alzira ens porta un bon nombre de tradicions de gran arrelament que es poden convertir en l'excusa perfecta per a conéixer aquesta magnífica ciutat. No te la perdes!

La Setmana Santa d'Alzira

Las magníficas procesiones de Ramos, del Silencio y del Santo Entierro son las que congregan a todas las cofradías y sacan a la calle a 24 pasos, que van representado, escena a escena y de modo cronológico, la Pasión, mientras la tradición dicta que se repartan caramelos y peladillas.

és una tradició amb molt d'arrelament. De fet s'han trobat documents del segle XVI que ja fan al·lusió a una de les Confraries amb més tradició de la ciutat, la de la Preciosíssima Sang de Jesucrist o de la Soledat.

Els números parlen per si mateixos, en la Setmana Santa alzirenya intervenen més de 7000 confrares i es trauen en processó 25 passos de gran bellesa.

Aquesta festa ha sigut declarada d'Interés Turístic Nacional gràcies, en gran manera, al treball de la Junta de Germanors i Confraries i dels Clavaris Majors de la Ciutat que fan possible que actes com el Pregó, la Nit de les Miradetes, que és una processó de trobada en la nit del Dijous Sant, els trasllats, el Viacrucis o l'Exposició dels Passos en els Dossers, que tenen el seu origen en el segle XVII.

Les magnífiques processons de Rams, del Silenci i del Sant Enterrament són les que congreguen totes les confraries i trauen al carrer 24 passos, que van representat, escena a escena i de manera cronològica, la Passió, mentre la tradició dicta que es repartisquen caramels i confits.

La Tamborada d'Alzira ha sigut declarada Bé d'Interes Cultural Immaterial i és una altra cita en l'agenda de Setmana Santa que no has de perdre't. Descobreix Alzira i viu les seues tradicions i festes!

Més informació
Data d'inici

02/04/2023

Data finalització

08/04/2023

Tipus d'interès

Interés turístic nacional