Blogs en video

Descobreix una ciutat mediterrània amb molt a fer a Alzira, on la història, la naturalesa i la cultura et tenen preparats un bon nombre de plans inoblidables.


Alzira, a València, va inspirar al gran escriptor Vicente Blasco Ibáñez la seua novel·la “Entre naranjos”, pel seu paisatge cobert de camps de cítrics, envoltat per una preciosa serra i travessat per l'aigua en forma d'innombrables séquies. Et contem tot el que no has de perdre't en la teua visita!

Què veure a Alzira

Alzira és una meca del senderisme i de l’escalada a la Comunitat Valenciana gràcies a les verticals parets i al paisatge del paratge de la Murta, on la història i la naturalesa es donen la mà amagant boscos de freixes i un evocador monestir en ruïnes. El Monestir de la Murta va ser creat per l'aglutinació de diferents ermites dels segles XIV i XV, i encara conserva una torre, la del Colom, que val la pena visitar. El color verd d'aquestes zones i dels incomptables camps de tarongers creen un entorn excepcionalment atractiu que convida a perdre's, especialment per les zones pròximes al riu Xúquer. 

Però Alzira també és cultura i patrimoni, com el del seu barri de la Vila, que acull el centre històric. No oblides l'Església de Santa Caterina i la seua interessant façana barroca o les seues muralles d'origen àrab construïdes en el segle IX i que han sigut declarades Bé d'Interés Cultural i Patrimoni Històric d'Espanya. Podràs descobrir-les en alguns trams, a vegades protegides per panells de cristall. 

No has de deixar passar l'oportunitat de visitar el seu MUMA, el Museu Municipal, en el qual gaudir de la història i evolució de la ciutat i del propi edifici, d'estil gòtic-renaixentista. A la pròpia ciutat podràs gaudir d'un espai verd realment confortable en el qual refrescar-se sota l'ombra dels arbres. Parlem del Parc de l’Alquenència.

inalment, no podem deixar d'esmentar les Falles d'Alzira, que se celebren al març i que omplin els seus carrers de pólvora, color, música de banda i riques vestimentes tradicionals. Vine a descobrir-les!

​​​​​​​

Com arribar:

Autovia A-7 i autopista del Mediterrani AP-7. En els dos casos estan indicades les eixides. Estació de ferrocarril i servei d'autobusos.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Centres BTT
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions