Galeria Multimèdia

L’any 1978 naix la Comparsa Carròs, primera Associació Cultural de Cristians de la Font d’en Carròs, a la qual van seguir la Comparsa La Badà (1981), El Maro (1981), El Rebolic (1991, ja desapareguda), i després la Cavallers.

Durant molts anys la festa de Moros i Cristians va estar lligada a les festes patronals, celebrant-se la desfilada de Moros i Cristians el dimecres de la setmana de festes.

En el 2001 es crea la Junta de Moros i Cristians Ben Cabuts. En el 2008, per primera vegada se celebra la festa de Moros i Cristians el cap de setmana anterior a les festes patronals.

En l’actualitat, els Moros i Cristians s’han convertit en una celebració amb entitat pròpia, celebrant-se el tercer cap de setmana d’agost, previ a les Festes Patronals. Entre els actes programats destaca el Pregó, que dóna el tret d’eixida a les festes, les cercaviles i xarangues, i l’entrada de les files mores i cristianes que posa punt final a la celebració. Una festa en la qual no falten la música, el color, i la tenacitat dels veïns de la Font d’en Carròs que cada any lluiten per mantenir una tradició que atreu l’atenció de milers de turistes i curiosos.

Més informació
Horari

Moros i Cristians es celebra el cap de setmana de la primera quinzena d'agost, de divendres a diumenge.

Data d'inici

11/08/2023

Data finalització

13/08/2023