Galeria Multimèdia

Sabies que sota els carrers i cases de Requena s'amaga un autèntic laberint de coves de l'època musulmana? Et convidem a visitar-les i descobrir com s'han utilitzat al llarg del temps.
Més informació

Les Coves de la Vila a Requena son visita obligada si et trobes en aquesta localitat de La Plana de Utiel - Requena. Si t'animes a fer un tour per la ciutat per a descobrir tots els seus encants, probablement el subsòl és una parada important en el recorregut.

Encara que puga resultar xocant, moltes llars requenenques compten amb una cova com a part de la casa. La geologia ha fet possible que el subsòl siga fàcil d'excavar i, per això, entre els segles XII i XIII, en època musulmana, es van excavar les 22 coves que hui dia encara podem trobar.

Recórrer-les ara és possible gràcies a que s'ha adaptat aquest laberint que són les Cuevas de la Vila a l'entrada al públic. Lluny de deixar-les perdre, el municipi ha reconegut el seu valor patrimonial i històric i les ha respectades com a part fonamental de la memòria etnogràfica de Requena, a manera de museu subterrani.

D'entre les moltes coves que conformen aquest sistema, destaca l'Almodí, o magatzem municipal de gra, que una vegada ple es tancava a calç i cant, ja que del bon estat del cereal depenia no sols la pròxima collita, sinó la subsistència de la població en cas de mala collita o catàstrofe.

Conéixer la història de les Cuevas de la Vila és aprendre d'aquesta terra tan rica en tradicions. A més, pots aprofitar la teua visita per a passar pel Museu del Vi o la seua antiga fortalesa. T'animes a visitar Requena i recórrer-la sota terra?