Galeria Multimèdia

Descobreix una torre al nucli urbà de Serra amb més de 10 segles d'història. Benvinguts a la Torre del Senyor de la Vila!

La Torre del Senyor de la Vila es troba a la població de Serra. A diferència d'altres torres del municipi com la Torre de Ria o la Torre de l'Ermita, aquesta es troba a l'interior del nucli de població de Serra; passejant per la localitat podem topar-nos amb ella en qualsevol moment.

És una torre amb molta història darrere. Va ser construïda en el segle IX i és d'origen islàmic. El seu objectiu era militar i defensiu; a més, servia de refugi per a la població si rebien qualsevol tipus d'amenaça al territori. Va ser utilitzada com a presó i tenim la sort que haja arribat als nostres dies en bon estat: els murs es conserven fins i tot malgrat la construcció d'habitatges al seu voltant.

La Torre del Senyor de la Vila va ser declarada en 2001 Bé d'Interés Cultural i és un exemple del valuós patrimoni històric i arquitectònic de Serra. Per això en 2018 se'n van iniciar els treballs de restauració. Van començar per la rehabilitació dels murs exteriors, la reparació de clivelles, la reconstrucció de buits i la neteja dels murs per a així reforçar la construcció. Si t'acostes a contemplar la Torre del Senyor de la Vila podràs apreciar aquesta iniciativa de restauració que ha donat bons resultats.

Serra és un municipi ple d'atractius turístics; el patrimoni i el paisatge es combinen de manera natural. Coneix les seues torres i castells i gaudeix del turisme rural, voldràs tornar-hi!