Galeria Multimèdia

Si t'endinses en el MARQ descobriràs un museu original, que et conta de manera rupturista la història de la regió des de la prehistòria a l'edat contemporània.
Més informació

El Museu Arqueològic Provincial d'Alacant rep el visitant i el submergeix en l'espai geogràfic de la regió alacantina, mostrant la rica oferta paisatgística i monumental que caracteritza aquestes terres. Creat en 1932, destaca pel seu enfocament avantguardista i l'ús de les tècniques audiovisuals més innovadores per a mostrar, atraure i ser alhora rigorós i entretingut. El MARQ vol ser el primer museu arqueològic del segle XXI, actualitzat amb les últimes tendències.

Les seues sales permanents abasten des de les primeres evidències humanes, fa 100.000 anys, a la Sala de Prehistòria, fins als inicis del segle XX a la Sala de Cultura Moderna i Contemporània. Els ibers, la cultura romana i l'Edat mitjana tenen el seu propi espai, ple de relíquies, mostres de jaciments i peces que reflecteixen com era la vida quotidiana de cultures antigues. De forma molt visual, aprenem i ens sorprenem alhora amb tot el que ens trobem al MARQ.

La Dama de Cabezo Lucero o Dama de Guardamar és una de les peces més valuoses del museu, que no et pots perdre si el visites. És similar a la Dama d'Elx i representa a una dona de l'aristocràcia ibera, encara que no es descarta que siga una imatge d'una deessa.

Pots contractar visites guiades per l'exposició permanent i també visites teatralitzades perquè els més xicotets aprenguen de manera divertida. L'arqueologia pot ser interessant per a tots els públics, i el MARQ n'és la prova perfecta. A què esperes per a comprovar-ho?