Galeria Multimèdia

Com ocorre en quasi totes les esglésies o construccions monumentals seran necessaris distints moments per a ser concloses i també poden sofrir remodelacions per tal d'adaptar-se al context artístic o històric. En aquest cas l'estructura de l'església de Benigembla marca tres dates diferents: el campanar al 1833, l'església com a tal en 1895 i l'interior data del 1913. Posteriorment, ja al 1994, el campanar serà restaurat i decorat. ​

Si ens fixem en l'estil artístic és neoclàssic a excepció del campanar que és barroc. A dins s'anaren conformant altars fins arribar a huit, més l'altar major, i setze són els sants que emplenen l'església. Durant la Guerra Civil espanyola moltes imatges foren cremades, i és per això que alguns dels que podem veure avui, com la figura de Sant Josep o la de la Verge Miraculosa junt a algun altar, són donacions dels veïns del poble.

 

Sant Josep, patró actual del poble, li dóna nom a l'església i respon directament a aquesta època de postguerra, ja que fou la primera peça en composar la nova església després del conflicte. Abans d'aquest període els benigemblins rendien culte a la Puríssima, aquesta devoció venia de segles anteriors quan el poble no tenia una pròpia parròquia i en formava part de la de Parcent.

Com anècdota, durant la guerra l'església va ser usada com a magatzem d'aliments, però acabà tancant-se a conseqüència dels progressius atacs que sofria.


Més informació
Una altra informació

Vols conéixer Benigembla en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/benigembla