Benigembla
Benigembla
Benigembla
Benigembla
Benigembla
benigembla alicante,
como llegar a benigembla,
que ver en benigembla,
que hacer en benigembla,
fiestas benigembla,
planes en benigembla
Benigembla
benigembla alicante,
alicante
como llegar a benigembla,
que hacer en benigembla,
fiestas benigembla,
planes en benigembla
benigembla

Blogs en video

Et proposem submergir-te en la bellesa del paisatge de la Marina Alta i perdre't entre riuraus. Descobreix un municipi ple d'encant!


Benigembla, a la Marina Alta d’Alacant, és una destinació sorprenent. Es tracta d’un xicotet municipi amb molt d’encant on disfrutar del senderisme entre riuraus, i on assaborir delicioses coques

Què veure a Benigembla

Envoltat de cims com el del Cocoll, Benigembla és un municipi d'origen musulmà, que destaca per ser el que més riuraus conserva dins del nucli urbà a la comarca de la Marina Alta. La teua ruta pel seu xicotet nucli urbà estarà plena de sorpreses!

Trobaràs fragments dels típics arcs d'aquestes construccions dedicades a l'assecat de la pansa, normalment edificades sobre el segle XVIII i que a vegades encara conserven una estructura molt interessant, l'estufa de pansa, que servia per a crear un ambient càlid que afavoria l'assecat. D'entre tots els riuraus de Benigembla destaca el que es troba al costat de la font. 

Continua després per l'Església de Sant Josep i, per descomptat, per l'antic safareig, que es troba en la part baixa del poble i al costat del qual s'ha instal·lat una zona de joc infantil i esplai. Un altre edifici emblemàtic és el Sindicat, antiga cooperativa agrícola de principis del segle XX. T'encantarà la seua façana!

Un altre punt molt agradable del municipi es troba al costat de la riba del riu Xaló-Gorgos, ja que en la seua ribera s'ha construït un agradable parc botànic, el de Ribàs, on els xiquets podran jugar. A més, compta amb berenador!

Els amants del senderisme podran prendre diverses rutes molt interessants, com la dels Camins de Pedra i Aigua, que uneix els municipis de la Vall de Pop, o les senderes PR CV 465 , anomenat Senda del Badall i les Fonts, en la qual trobaràs antics abeuradors, o el PR CV 427, que uneix Benigembla amb Cocoll. I no oblides recuperar forces després de caminar per aquestes rutes provant la seua gran varietat de coques. Són una delícia!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Espais naturals
Festes
Monuments
Museus
Zones d'interior

Publicacions