Galeria Multimèdia

A la vora del Mediterrani, Calp atresora des de fa segles una autèntica troballa arqueològica increïblement fotogènica. Descobreix els Banys de la Reina!

El jaciment dels Banys de la Reina a Calp és un més dels molts atractius d'aquesta localitat alacantina al costat del Mediterrani. Molt prop del magnífic Penyal d'Ifach i el seu parc natural i a la tranquil·la badia, el jaciment dels Banys de la Reina és una sèrie de piscines romanes a la vora de la mar que ens conten que probablement la pesca i el comerç de la sal han sigut el manteniment d'aquestes terres durant segles.

Deu el seu nom a una llegenda que diu que en temps en els quals Calp va ser musulmana, la reina utilitzava aquest enclavament com a bany en la mar. Però en realitat es tracta de les restes de diverses basses i canals i també d'un complex termal i vila romans que arriben a comptar amb uns 2000 anys d'antiguitat.

Aquestes basses tan cridaneres probablement es van utilitzar com a vivers o piscifactories, encara que alguns experts pensen que també es van poder utilitzar per a fins recreatius, a manera d'aquari o jardí aquàtic. Encara que no se sap amb exactitud la seua funció, el que sí que podem assegurar-te és que podràs veure autèntics mosaics romans en les restes més apartades de la mar i que als voltants fins i tot s'ha trobat una sénia realment única excavada a la pròpia roca.

Els Banys de la Reina a Calp són perfectes per a visitar en qualsevol època de l'any, seguint la línia del litoral de Calp com a part d'un passeig molt agradable en el qual observar la bellesa del penyal, les salines i les aus que les habiten. No et perdes aquest jaciment a Calp i descobreix un enclavament sorprenent a la vora de la mar!

Més informació
Horari

Acceso libre