Galeria Multimèdia

Descobreix un jaciment arqueològic als peus del Penyal d'Ifach. A que no t'ho esperaves?

El Penyal d'Ifach és un emblema de Calp i un de los símbols més recognoscibles de la Costa Blanca.

S'alça majestuós al costat del Mediterrani i molts es llancen a coronar el seu cim practicant senderisme. Però sabies que als seus peus es troben restes amb centenars d'anys d'antiguitat?

La Pobla d'Ifach és un jaciment únic a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'una Pobla de conquesta que no ha sigut excavada ni investigada ni transformada durant el pas del temps i ens proporciona una informació excepcional sobre la manera de vida al territori en segles passats. Les restes corresponen a un poblat del segle XIII que va ser impulsat per l'almirall Roger de Llúria. Si t'hi acostes descobriràs que es compon d'un recinte emmurallat amb el seu sistema d'accés, cases, estances, magatzems i una cridanera església dedicada a La nostra Senyora dels Àngels, que té al seu costat una necròpoli medieval. Es calcula que es va habitar la Pobla d'Ifach durant uns 100 anys i després els seus habitants es van traslladar al que actualment són les muralles i el barri antic de Calp.

S'ha realitzat una extensa labor d'adequació de les restes arqueològiques per a la seua visita, de la mà del Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ). Si tens pensat visitar la Pobla d'Ifach, t'animem a informar-te de les visites guiades que puguen organitzar-se al voltant. Descobreix aquesta joia del patrimoni històric de la Costa Blanca i submergeix-te en una societat molt llunyana a la nostra.