Conjunt Històric Artístic d'Orihuela

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix tots els tresors que amaguen els carrers d'Orihuela, un passeig per la història, la cultura i la tradició d'aquesta preciosa destinació.

Visitar Orihuela és enamorar-te del seu barri antic i descobrir monuments, esglésies i palaus connectats per uns carrers que conviden a fer tranquils passejos. En 1969, el barri antic de la ciutat va ser declarat Conjunt Històric Artístic per la quantitat de cultura, història i tradició que pots trobar en els seus racons. Orihuela es troba en la falda de la muntanya de Sant Miquel i el riu Segura creua la ciutat i queda unida per dos punts. Això va fer que, històricament, tinguera un valor estratègic i defensiu important.

Orihuela és una destinació molt pintoresca, i és que totes les xicotetes cases que se situen al costat del riu conformen un mosaic de color. Seguint aquesta ruta, ens endinsem en el cor històric d'Orihuela. Primer, creuem el pont Vell de Ponent per a començar el passeig pels seus carrers estrets i les seues places situades entre el riu i la serra. Gaudeix per un camí entre edificis del segle XVIII i grans monuments medievals, com la Catedral, l'Església parroquial de les Santes Justa i Rufina, l'Església Parroquial de Santiago...

Orihuela és una destinació perfecta per la seua gran oferta turística, on es combina el sol i la mar amb la monumentalitat de la ciutat. Podràs descobrir els tresors del Palau de la Granja o conéixer, de primera mà, la història del poeta a la Casa de Miguel Hernández. Aquesta casa-museu és una parada obligatòria per a saber més sobre la seua vida a través de fotografies de diferents moments de la seua vida.

A més, aquestes visites turístiques són totalment compatibles amb la gastronomia de la zona. No pots anar-te'n d'Orihuela sense provar els seus deliciosos plats elaborats amb productes de la seua horta. Visitar Orihuela és fer-ho amb els cinc sentits.