Destinació compromesa amb la qualitat

WEBCAMS

en directo

Blogs en video


Orihuela és una destinació plena de color en la qual els contrastos d'un paisatge natural i urbà es fusionen en un mateix lloc. La capital de la Vega Baixa es caracteritza per ser un racó on la història i la cultura continuen més vives que mai. Museus, monuments, paratges naturals i unes cales d'aigües cristal·lines de somni. Què més es pot demanar?

Què veure en Orihuela

Per a començar a conéixer aquesta destinació, només has de fer un agradable passeig pels carrers del seu centre històric, declarat Conjunt Històric Artístic per la gran quantitat de monuments, museus i edificis que alberga als seus carrers.

Un dels edificis que val la pena visitar és la Biblioteca Pública i Arxiu Històric Fernando de Loaces, que conserva la façana del Palau del Comte de Pinohermoso, construït en el segle XVI i reformat en el segle XVIII. Un altre dels monuments que trobaràs en aquesta encantadora ciutat és el Col·legi Diocesà Santo Domingo. Aquest edifici va ser, a l'origen, un convent amb un col·legi que va acabar convertint-se en una universitat. Només has d'endinsar-t’hi per a contemplar la seua extraordinària arquitectura, les seues columnes corínties, la portada barroca… Tot un espectacle d'art!

En passejar pels carrers d'Orihuela, contemplaràs infinitat d'edificis amb una llarga història darrere, com és el cas del Palau de la Granja, una antiga casa pairal que, a pesar que va ser reconstruïda, continua mantenint la seua important façana d'arquitectura civil barroca.

Si parlem de cultura, Orihuela compta amb una sèrie de museus molt importants que has de visitar si visites aquesta ciutat. Un d'ells és el Museu Diocesà d’Art Sacre, amb les seues col·leccions de pintura, escultura, indumentària i llibres religiosos. I entre totes aquestes obres destaca una especialment, “La tentación de Santo Tomás de Aquino” de Velázquez.

El Museu de la Muralla és un altre dels imprescindibles si vols conéixer de prop part de la història que envolta Orihuela. En aquest museu podràs veure restes històriques de gran importància, com la seua antiga muralla, habitatges islàmics, banys àrabs i restes d'un palau gòtic. Tot un viatge en el temps! I si vols continuar amb aquesta part de la història, no pots perdre't el Castell-Alcassaba d’Orihuela

Orihuela és una destinació plena d'història on la cultura també juga un paper fonamental. Vols saber per què? Ací podràs conéixer la història del poeta Miguel Hernández visitant la seua Casa Natal, ara convertida en un centre cultural dedicat a la vida i obra d'aquest gran poeta.

Aquests són només alguns dels racons que has de visitar si viatges a Orihuela, però la ruta no acaba ací. Un altre dels racons imperdibles és el Palmerar d’Orihuela, conegut també com el Palmerar de Sant Antón. Es tracta d'una gran esplanada de palmeres que limita amb el centre històric de la ciutat i és considerat Bé d'Interés Cultural del Patrimoni Històric Espanyol. 

Per a trobar pau i tranquil·litat mentre gaudeixes de la brisa del Mediterrani, a Orihuela trobaràs platges i cales amb aigües cristal·lines. Llocs amb tant d'encant que passaràs hores i hores gaudint de les seues vistes. Un total de 16 quilòmetres de costa, 11 cales i platges d'arena fina i daurada… Un lloc màgic per a donar-se un bon bany. T'abelleix?

Orihuela és una destinació ideal per la seua gran oferta turística, on es combina el sol i la mar amb la monumentalitat de la ciutat. Vols descobrir-la?

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Vivendes turístiques
Cases rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Golf
Monuments
Museus
Nàutica
Oficines de Turisme
Platges
Transports
Webcams

Propostes de viatge

Publicacions