Museu Arqueològic d'Orihuela

Main image

Multimèdia Gallery 

Gaudeix de la història d'Orihuela i del Baix Segura en el Museu Arqueològic d'Orihuela.

Més informació

Horari

De dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00h i de 17:00 a 20:00h. Diumenges i festius de 10:00 a 14:00h.

Si vols conéixer una mica més d'història sobre Orihuela, et convidem a visitar el Museu Arqueològic d'Orihuela, que es troba a l'església i “Sala d'homes” de l'Hospital Sant Joan de Déu. Aquest museu és l'hereu de l'antic Museu d'Antiguitats del Col·legi Diocesà Santo Domingo, fundat en 1902.

En el Museu Arqueològic d'Orihuela podem trobar materials de diferents èpoques, des del Paleolític fins a principis del segle XIX. La major part dels objectes i materials són d'origen local o comarcal i procedeixen de les excavacions realitzades pel propi museu.

La peça principal del museu és l'ídol d'Orihuela, una pedra calcària de tendència el·líptica que es troba tallada amb uns enigmàtics solcs i va ser trobada en la muntanya de Sant Miquel.

Una altra de les obres de gran importància és el pas processional de la “Creu dels Llauradors” o la “Diablessa” de Nicolás de Bussy, de l'any 1694-1695.

A més de les diferents obres i materials que es puguen trobar en aquest museu, l'edifici compta amb una àmplia estança rectangular coberta per una volta de canó on es realitzen diferents actes culturals.