Creus de Terme

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la història que hi ha darrere de les Creus de Terme i recorre Planes buscant-les.

Hi ha uns elements que estan en el nostre dia a dia, en ple carrer i que passen quasi desapercebuts, però tenen un gran significat. La història que hi ha darrere de les Creus de Terme ens porta fins a Planes.

Aquestes creus daten de finals del segle XVI i servien, en el passat, per a protegir els encreuaments dels camins, ja que, segons conten algunes llegendes, eren els llocs on es podia aparéixer el dimoni. Una altra de les seues funcions era marcar l'entrada als pobles cristians.

A Planes trobem moltes d'elles, encara que la que més crida l'atenció és La Creu, per la seua grandària. Se situa al costat de la CV-700 i està sobre quatre escalons amb coberta. La pilastra està decorada amb una flor que recorda a les rosasses de les esglésies gòtiques. La Creu presenta dues imatges, la del Sant Crist enfocada cap a llevant i la Verge amb el xiquet en braços, cap a ponent.

T'agradaria conéixer totes aquestes creus? Hui dia, hi ha molta gent que ix a caminar de “Creu a Creueta” i recorre tota la zona buscant-les. Ara, només has de fixar-te quan vages a Planes i descobrir on es troben aquests emblemàtics símbols.