Planes Alacant: Descobreix Què Veure

Planes

Main image
Blogs en video


Planes és un xicotet poble del nord de la província d'Alacant, a la comarca del Comtat. Ací, només passejant pels seus carrers, podràs viatjar en el temps i gaudir de la seua cultura, la seua gastronomia i la seua gent. Vols saber tot el que pots fer?

Què fer a Planes

Per a començar a descobrir Planes et recomanem que et perdes per la seua vila que, malgrat la seua reduïda grandària, amaga alguns elements de gran interés artístic i cultural. A més, les seues vistes són de somni, podràs contemplar de fons l'embassament de Beniarrés, la vall i la Serra d'Almudaina. 

Planes és una destinació plena d'història i, per això, una de les principals parades en el teu camí és el Castell de Planes. Aquest es troba en la part més alta del poble, a uns 472 metres d'altitud, i l'estampa és molt bonica, perquè les cases de la localitat estan tan a prop que pareix que formen part de la fortalesa. Aquest castell es va construir en l'època almohade, presenta un sistema defensiu molt complex i es caracteritza per tindre un avantmural i una entrada en colze. Si visites Planes, no pots perdre't aquesta autèntica joia!

Si continuem recorrent aquesta localitat, ens hem de detindre en l’Església de Santa Maria, la més antiga de tot el municipi. Arquitectònicament, el temple està format per tres naus separades per arcs de mig punt i amb altars laterals a manera de capelles dedicades a diferents sants. Sens dubte, la nau de l'Eucaristia és la més antiga, ja que data del segle XIV.

En aquesta ruta per la història i la cultura de Planes hem de posar especial atenció en l’Aqüeducte i Font Nova. Es tracta d'una xarxa de construcció hidràulica, feta entre finals del segle XIII i principis del XIV que aprofita les aigües de la bassa de l’Escaleta i la del Canyeret. A més, l'aigua que porta arriba fins als voltants del nucli urbà i ahí s'ajunta amb el cabal de la Font Nova, que proveeix al rentador municipal. 

En Planes hi ha un element que està envoltat en una llegenda i que podràs conéixer en recórrer aquest municipi: les Creus de Terme. Conten que aquestes es posaven en els encreuaments dels camins per a protegir-se dels dimonis, ja que deien que era ací on apareixien. A més, també marcaven l'entrada als pobles cristians

Planes és una destinació plena d'història, però també compta amb un paratge natural molt especial. Ací podràs gaudir de rutes senderistes amb tota la família i amb els teus amics com una altra manera de conéixer aquest bell paratge. El Barranc de l'Encantada és un dels llocs que no et pots perdre. Aquesta ruta circular és tot un viatge entre gorgs, cascades i congostos per on corre aigua cristal·lina. A més, diuen que cada cent anys hi apareix un gran tresor que es pot quedar aquella persona que el trobe. Així es converteix en un racó més especial!

T'imagines? I si això passa quan hi vas tu? Ja tens un motiu més per a vindre a descobrir Planes.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Festes
Monuments

Inspira't

image
Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?
image
Les aigües del litoral mediterrani són un paradís per als banyistes, però no tot es redueix a la costa.
image
La comarca del Comtat està conformada per 24 municipis, tots envoltats per serres com la de Mariola, amb el pic Montcabrer (1.390 metres d'altura), que és el pic més alt de la comarca, la serra d'Agullent, el Benicadell, contraforts del circ de la Safor, la serra d'Alfaro o la serra de la Serrella amb pics de més de 1.000 metres d'altura, que fan d'aquesta comarca un amfiteatre natural que paga la pena conéixer fent senderisme.